İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

23 Şubat 2012 Perşembe

Bebiklerin Burçları :-)


Koç Burcu Bebeği:21 Mart 20 Nisan


En sevdiği cümle: "Önce ben"
İyi yönleri: cesaretli, enerjik, maceraperest, sevmeyi bilen
Kötü yönleri: aceleci, sabırsız, tezcanlı
Koç burcundan olan bebek dikkatleri kendi üstüne çekmesini bilir. Onu asla görmezlikten gelemezsiniz. Onu ihmal ettiğinizi düşündüğünde, onun gözyaşlarıyla karşılaşacak ve ona ilginizi tekrar yönlendirdiğinizde ne kadar kolay sakinleştiğini göreceksiniz. Koç burcunda doğan bebeklerin herzaman birşeylerle meşgul olması sağlanmalı ve eğlenmesi için çaba gösterilmelidir. Koç burcu bebeği o kadar çok ilgi bekler ki, bir süre sonra kendinize zaman ayırmakta zorlandığınızı farkedebilirsiniz. Koç burcu bebeği kontrolü elinde tutmayı sever, cesaretlidir ve sürekli ilgi bekler, ancak bunun karşılığını sıcak sevgi gösterileriyle verir.
Koç burcu, çocukluk çağından itibaren en çok disiplin edilme ihtiyacı duyan burçlardan biridir. Koç burcu çocukları enerjik ancak sabit karakterli olduklarından başlangıçta bazı katı kurallarla ipleri ele almak durumundasınız.
Orayı burayı kurcalamayı seven ve bu yüzden de heryere girip çıkan bebeğinize biraz daha dikkatli davranarak onu kazalardan korumanızda fayda var. 
Bebeklik döneminde gürültülü-patırtılı oyuncaklardan çok hoşlanır. Bir anda kahkahalarla gülerken, hemen arkasından gözyaşlarına boğulabilir. Doğumunun ilk anlarından itibaren sizi sürekli olarak canlı tutacak bir bebektir. Hayat sizin için biraz zor olacak gibi. Kolay gelsin...


Boğa Burcu Bebeği:21 Nisan-21 Mayıs


En sevdiği cümle: "bana ait!"
İyi yönleri: sabırlı, dayanıklı, kararlı
Olumsuz yönleri: inatçı, esneklikden uzak, sahiplenici
Boğa burcundan bir bebeğiniz varsa, ona istemediği birşeyi yaptıramayacağınızı anlamışsınızdır. Boğa burcu kendisine istemeden yaptırılan şeylere yeri gürültülü bir şekilde tekmeleyerek ve adeta bir boğa gibi "azgınlaşarak" cevap verir. Boğa bebeğine sevmediği birşeyi yedirmeye çalışın; ağzını sıkı bir şekilde kapatacak ve yanlızca size memnuniyetsizliğini ifade eden kelimeler sarfetmek için açacaktır. Böyle bir inat krizinin en iyi panzehiri sevgi dolu bir öpücük ve içten bir kucaklamadır. Boğa çocukları kendilerine yapılan her türlü sevgi gösterisinden çok hoşlanırlar. Bu çocuklar kendilerini sevginin kanatları altında güvende hissederler.
Boğa burcu çocuğu inatçılık ve sahipleniciliğinin ilk belirtilerini en erken dönemlerinden itibaren göstermeye başlar. Sabırlı ve yumuşak bir şekilde ona insanlarla paylaşmayı ve karşı tarafa duyarlı olmayı öğretmelisiniz. Boğa çocuğu hatalarından kolay öğrenir. 
Boğa burcu insanlarının sesleri oldukça güzeldir ve müzik kulakları gelişmiştir. Sanata ilgileri yoğundur. Ona bir müzik enstrümanı, renkli kalemler, resim defterleri alarak kabiliyetlerini keşfetmelerine yardımcı olabilirsiniz.


İkizler Burcu Bebeği:22 Mayıs-21 Haziran


En sevdiği cümle: "sıkıldım!"
İyi yönleri: becerikli, zeki, entellektüel, içten ve doğal
Olumsuz yönleri: sabırsız, yerinde duramaz, dengesiz, değişken, maymun iştahlı
İkizler burcu sabırsızdır ve herşeyi sorgular. Sürekli herşeyi sorması ve herşeyin nedenini öğrenmek istemesi yüzünden bir süre sonra ansiklopedi karıştırmak durumunda kalabilirsiniz. "Neden?" soruları bir başladı mı gerisi gelecektir. Bebeğiniz daha ufacıkken bile hayalgücü ve size uydurduğu masallarla sizi sürekli şaşırtacak ve eğlendirecektir.
İkizler burcu çocuğu rutin olaylardan çok sıkılır ve sürekli olarak ilgisini çekecek başka şeyler peşinde koşturur. Kitaplar ve puzzle'lar (yapboz oyunları) onu çok eğlendirir. 
İkizler burcu çocuğu entellektüel açıdan yaşıtlarının hep önünde yeralır. Bazen onun temposuna yetişmek sizin için bile zor olabilir. Espri anlayışları ve olaylara heyecanla yaklaşmaları nedeniyle ikizler burcu çocuğu sürekli konuşan, gülen ve "başınıza ufak belalar" açacak olan bir çocuktur.


Yengeç Burcu Bebeği: 22 Haziran-22 Temmuz


En sevdiği cümle: "beni sev, bana sarıl, beni öp!"
İyi yönleri: hassas, kibar, sevgi dolu, koruyucu, karşı tarafı anlayan
Olumsuz yönleri: kolaylıkla keyfi kaçar, aşırı duygusaldır, aşırı duyarlı ve alıngan olabilir.
Yengeç burcundaki bir bebekle oynamak oldukça eğlencelidir, ancak yengeç bebeğinin ruh hali o kadar değişkendir ki, bu özelliiyle burçlar arasında en duygusal ve hassas olanıdır. Yengeç burcu çocukları kendilerini güvende hissetmek ihtiyacı duyarlar. Bunun için de anne babalarının "dizlerinin dibinden" ayrılmazlar. Onları anne ve babalarının herzaman yakınlarında biryerlerinde bulabilirsiniz ve evlerinin sıcak ortamlarından gerçekten çok hoşlanırlar. 
Değişiklikten hoşlanmazlar, odalarında yapılan en ufak bir değişiklik bile kendilerini güvende hissetme duygularını olumsuz yönde etkileyebilir. Yengeç bebeği gerçekten de çok hassastır, bu da kolaylıkla incineceği ve kırılacağı anlamına gelir.
Ruh halindeki değişiklikler bazen o kadar belirgindir ki kahkahalarla gülerlerken bir anda ağlamaya başlayabilirler ve bunun tersi de sözkonusu olabilir. Yengeç burcu çocuğunuzun bir hata yaptığını düşündüğünüzde ona bunu yumuşak bir dille anlatmalısınız. Sizin heyecanlandığınızı ve kızdığınızı gördüğünde bir anda kendini affettirmek için gözyaşlarına boğulabilir. 
Çocukluklarında "sulu gözlü" olabilen bu çocuklar büyüdüklerinde diğerlerine duyarlı, sevilen ve merhametli bireyler haline gelirler.


Aslan Burcu Bebeği: 23 Temmuz-23 Ağustos


En sevdiği cümle: "patron benim!"
İyi yönleri: eli açık, kibar, sadık, espriden ve eğlenceden hoşlanan, geniş fikirli, karizmatik
Olumsuz yönleri: aşırı gururlu, aşırı "patron", kibirli
Aslan burcunda doğmuş olan bebeğiniz evin yönetimini doğduğu andan itibaren kısa zamanda ele alacaktır. Aslan burcu, burçlar arasında en cömert olanıdır, canlı, şen ve hayatı hafife almayı bilen bir burçtur. Ancak yoluna çıktığınızda bir kükremeyle karşılaşmayı da göze almalısınız. Aslan burcunda doğan çocuklar doğuştan "aktördürler" ve sahnede başrolü oynamayı ve çevrelerinde drama ve heyecan yaratmayı severler. Daha ufak yaşlardan itibaren kendilerine bir imparatorluk kurarlar ve arkadaşlarına hükmetmeyi ve lider rolü oynamayı severler. Onun bu özelliklerini takdir etmeli ancak ona her zaman patron olunamayacağını göstermelisiniz. Bunu yaparken asla başkalarının yanında onun hatalı olduğunu göstermemelisiniz.
Aslan burcu çocukları doğuştan getirdikleri bir asalet duygusuna sahiptirler ve ne kadar ufak olurlarsa olsunlar egoları ve gururları kolaylıkla kırılabilir. Aslan burcu bebeği arkadaşlığı sever ve etrafındakilerin ilgisini çekmek için elinden geleni yapar. 
Bazen sizin sabrınızın sınırlarını zorlamak için özel bir çaba gösterdiğini hissedebilirsiniz.


Başak Burcu Bebeği: 24 Ağustos-22 Eylül


En sevdiği cümle: "benim yaptığım gibi yap!"
İyi yönleri: zeki, temiz, uyanık, mükemmelliyetçi
Olumsuz yönleri: kolay sinirlenir, çok aşırı titiz, "doğuştan kavgacı"
Herşeyin zamanlı olması ve mükemmel olması başak burcunda doğan bebek için çok önemlidir ve beslenme, banyo ve oyun gibi olaylar hergün aynı zamansal sırayı izlemelidir. 
Başak burcu zekidir, dikkatli ve aktifdir, aynı zamanda da kibar, sakin ve huzurludur. Başak burcu çocukları diğerlerine göre daha kısa zamanda sorumluluk duygusu kazanırlar ve daha kısa zamanda yetişkin hale gelmek isterler, erişkin gibi davrandıklarının başkaları tarafından vurgulanılmasından hoşlanırlar. Örnek aldıkları kişiler anne ve babalardır elbette. 
Başak burcu çocuğu her zaman ciddiye alınmak ister ve ufak yaşlardan itibaren kendi ayaklarının üzerine basabilmeyi arzular. Çok düzenlidir ve daha ufak yaşlardan itibaren kendilerini ve diğerlerini organize etmeyi severler. Ancak aslan burcu gibi bunu bir patronluk anlayışı içinde yapmazlar. Keskin bir zekaları vardır ve kendilerine birşeyi yanlış yaptıklarını bir kez söylemeniz yeterlidir. Bu "hatayı" gurur meselesi yaparlar ve asla tekrarlamazlar.
Giyinmeye ve güzel görünmeye meraklıdırlar. Bazen yabancılara karşı çekingen olsalar da dost olarak gördükleri kişilere olumlu duygularını göstermekten kaçınmazlar. Yıllar geçtikçe onun sizin en iyi dostunuz haline geleceğinden emin olabilirsiniz.


Terazi Burcu Bebeği: 23 Eylül-23 Ekim


En sevdiği cümle: "kararsızım"
İyi yönleri: büyüleyici, geniş, arkadaşça, sevecen
Olumsuz yönleri: kararsız, değişken, savurgan, saf
Terazi bebekleri daha doğdukları ilk günden itibaren güzel ve tatlı yüz ifadeleriyle herkesin beğenisini kazanırlar. Gülümsediklerinde ortaya çıkan sihir adeta tüm odaya yayılır. Terazi bebeği en katı kalbi bile yumuşatmasını bilir. Kendisine yapılan sevgi gösterilerine mutlaka karşılık verir. 
Terazi bebeği gülümsemenin gücünü ve bu yolla istediği şeyi elde edebileceğini kısa zamanda öğrenir. 
Terazi bebeklerine kendi kararlarını kendilerinin vermeleri gerektiği öğretilmelidir. Bazen kararsızlıkları o kadar belirgindir ki hangi çorabı ilk önce giyeceklerine bile karar veremeyebilirler. Ondan birşey istediğinizde bunu yapmaması veya ertelemesi tembel olmasından değildir. Terazi burcu bir karar vermeden önce herşeyin artısını eksisini ayrıntılarıyla inceleyerek uzun bir düşünme döneminden sonra kararını verir. Bu yüzden ona karar verirken zaman tanımalısınız.
Terazi burcu çocukları çok renkli kıyafetlerden çok hoşlanırlar, aynı zamanda kaliteli ve pahalı şeyleri de severler. Tiyatro ve müziğe karşı yetenekleri çok gelişmiştir.


Akrep Burcu Bebeği: 24 Ekim-22 Kasım


En sevdiği cümle: "söyleyemem, gizli"
İyi yönleri: kararlı, güçlü, duygusal
Olumsuz yönleri: ketum, kıskanç, inatçı


Akrep burcu gizemli bir burçtur. Etkileyici ve derinden gelen anlamlı bakışlarıyla üzerinizde bir sihir etkisi yaratır. Daha ilk doğduğu günden itibaren gurur ve kararlıklık davranışlarına damgasını vurur. Sakin ve sessiz görüntüsünün altında gizli bir güç ve başkaldırma dürtüsü olduğunu gözden kaçırmamalısınız. Akrep burcu çocukları çok içten ve açık sözlü aynı zamanda özgürlüklerine ve mahremiyetlerine düşkün çocuklardır. Düşünceleri, aynen en sevdikleri oyuncakları gibi hiçkimsenin bulamayacağı biryerlerde gizlenmiştir. Sakın sezgileri çok güçlü olan bu çocuktan bazı şeyleri gizlemeye kalkmayın. Akrep burcunun altıncı hissi çok gelişmiştir ve diğerlerinin içinden geçen ya da gizli tutmaya çalıştıkları şeyleri sezmeye karşı olağanüstü bir yetenekleri vardır. Ondan hiçkimse hiçbirşey saklayamaz. Akrep burcu bebeği sizi şaşırtmayı sever ve bunu sık sık yapar. Burçlar arasında akrep, duygularının yoğunluğu nedeniyle en kıskanç ve en saldırgan olan burçtur. Tartışmayı gerçekten sever ve uzlaşma ona uzak olan bir konudur.
Akrep burcu spor yapmaya ve ev dışı aktivitelere oldukça düşkündür ve bu da içindeki saldırganlığa dönüşecek olan fazladan enerjiyi boşaltması açısından önemlidir.


Yay Burcu Bebeği: 23 Kasım-21 Aralık


En sevdiği cümle: "seni anlıyorum"
İyi yönleri: iyimser, sevecen, içten, samimi
Olumsuz yönleri: yerinde duramaz, sabırsız, duyarsız, güvenilmez, ne yapacağı belli olmayan


Yay burcu bebeği sakinlikleri ve anlayışlı bilgelikleriyle sizi hipnotize eder. Yay burcu tüm burçlar arasında en maceraperest olanıdır ve araştırmayı ve keşfetmeyi çok sever. Onu asla "Bak ayıcık kahvaltısını yaptı, benim bebeğim niye yemiyormuş bakayım?" gibi laflarla saf yerine koyarak kandırmaya çalışmayın. Onun buna "Ayılar kahvaltı yapmaz, onlar yanlızca bir oyuncaktır!" şeklinde cevap vereceğine emin olabilirsiniz. Yay burcu çocukları spor yapmayı ve oyun oynamayı çok sever ve yay burcu kızları erkeklerin oynadığı oyunları bile severek oynar. Okul onlar için bir eğlence yeridir ve çok çabuk öğrenirler. Sıklıkla sınıf arkadaşlarını kısa zamanda geride bırakırlar, ancak yine de onlara karşı olan ağırbaşlılıklarını korurlar.
Yay burcu özgürlüğüne düşkündür, bu yüzden onu mümkün olduğunca özgür bırakmalısınız. Onu kendi kararlarını kendisinin verebilmesi için teşvik etmelisiniz. Hiçbirzaman araştırmacı ve oyuncu kişiliğine müdahalede bulunmamalısınız. Bunun karşılığında size sadakat ve güven duygusu besleyecektir.


Oğlak Burcu Bebeği: 22 Aralık-20 Ocak


En sevdiği cümle: "ben artık büyüdüm."
İyi yönleri: güvenilir, zeki, disiplinli, hırslı
Olumsuz yönleri: kurallara aşırı bağlı, bazen tutucu, eleştirel, aşırı dikkatli, sinirli
Oğlak burcu bebeği sizi daha en ufak dönemlerinde sergilediği olgun davranışlarıyla şaşkınlık içinde bırakır.Size zeki gözleriyle ciddi ciddi baktığında bir anda kimin anne ya da baba ve kimin çocuk olduğuna şaşırabilirsiniz. En kısa zamanda çocukça konuşmaların yerini bir erişkinle karşılaştırılabilecek olgunlukta konuşma cümleleri alacaktır. Oğlak burcu çocukları hemen büyümek isterler. Sorumluluk duyguları iyi gelişmiştir ve disiplinlidirler. Yaşıtlarına göre olayların üzerine daha olgunluk ve ciddiyetle giderler. Çok hızlı ve kolay öğrenirler ve akıllarına giren birşey bir daha kolay kolay çıkmaz. Okulda en çok ödül alan çocuklar oğlak burcundan olanlardır. Oğlak burcu çocuğu sadece yaşı küçük olduğu için bazı şeyleri bilemediğini kabul etmek istemez ve böyle bir cümle onu öfkelendirir.
Diğer burçlara göre biraz daha çekingendir ve dikkatlerin kendi üzerinde toplanmasından hoşlanmaz. Topluluk içinde bu yüzden "tutukluk" yapabilir. Oğlak burcu çocukları çok sadıktırlar ve kurdukları arkadaşlıkları yıllarboyu sürdürebilirler. Birine güvenmezlerse de dostlukları çok kısa sürer.


Kova Burcu Bebeği: 21 Ocak-18 Şubat


En sevdiği cümle: "Ben kendim yaparım"
İyi yönleri: özgür ve bağımsız, arkadaş canlısı, yaratıcı, özgün, sadık
Olumsuz yönleri: başkaldırıcı, klasikliğe tahammülü yok, değişken ve ne yapacağı belli olmayan
Kova burcunun diğer bebeklerden değişik olduğunu en başından farkedeceksiniz. Keşfetmeyi, özgürlüğü sever ve baştan çıkarıcıdır. Herşeyi kendisi yapmak ister. Yürümeye ve konuşmaya başladığı andan itibaren geleneksel ve klasik şeyleri değiştirmeye hemen başlar. Heyecan veren, değişik gelen ve önceden kestirilemeyen herşeye ilgi duyar ve herzaman geleceğe yönelik düşünür. Elektronik aletlere, yeni buluşlara karşı ilgisi yüksektir ve uçan dairelere inanır. Herzaman esprilidir ve arkadaşlarınca sevilir. Müzik ve tiyatro kabiliyeti vardır ve yönlendirilebilir.
Okul onun için yeni arkadaşlıklar kurma yeridir ve burçlar arasında en sosyali olduğundan arkadaşlarını evine davet etmeye ve onlara gidip gelmeye bayılır. Eve birgün bir sokak kedisi veya sokak köpeği getirirse şaşırmayın. Kova bebeği ile maceralara hazırlıklı olun. Onunla iyi geçinmek istiyorsanız asla karşısına bir zaman çizelgesiyle çıkmayın. Belli saatlerde belli şeyleri yapmaya dayalı bir yaşam tarzını ona asla benimsetemezsiniz.


Balık Burcu Bebeği: 19 Şubat-20 Mart


En sevdiği cümle: "gereksiz..."
İyi yönleri: hassas, merhametli, kibar, önsezileri güçlü
Olumsuz yönleri: kararsız, karmaşık, kolaylıkla kafası karışır
Balık burcu hassas, sevgi dolu, duygusal bir burçtur ve sizi sevgi denizinde boğabilir. Perilere, cinlere, hayaletlere inanır. Ona yatakta bir ninni söyleyerek veya güzel masallar okuyarak sakince uyumasını sağlayabilirsiniz. Hayalperest olan balık burcu çocuğu sevgi ve desteğe tüm burçlardan daha çok ihtiyaç duyar. Bunlar olmadığında gergin ve dengesiz davranışlar sergileyebilir. Rutinlikten hoşlanmaz ve programlanmış şeyleri sevmez. "Sırf duvardaki aptal bir saat öyle söylüyor diye" belli saatlerde yemek yemeyi , yatmayı vs. sevmez. Belli bir süre sonra okul kurallarından da sıkılabilir. Ona daha ilk günlerden itibaren yavaş yavaş disiplinli olmayı öğretmelisiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olmalı, aceleci davranmamalsınız. Aksi halde onun doğuştan getirdiği hayalgücü ve yaratıcılığını zedeleme riskiniz vardır.
Oyunlarla, resimlerle, ufak hikaye ve şiirler yazmasını sağlayarak ona hayallerini gerçeğe döünüştürmenin yollarını göstermelisiniz. Balık burcu hassastır ve duyarlıdır, bu yüzden onun ne kadar kolaylıkla gözlerinden yaş geldiğini görüp şaşırabilirsiniz. Bu hassaslığı daha sonraki hayatında ona güvenilen, merhametli ve anlayışlı bir insan olmanın yollarını açacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder