İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

26 Mart 2012 Pazartesi

24. Hafta

24. Hafta

İkinci Trimester’a Vedaaa: )


Zaman geçip gidioo yaa, gitmesin:)

Bi yandan çabuk geçsin kavuşalım diyoruz Melis’imize ama ben bu dönemi de sevdim, yeni yeni alışmışken henüz.. Kalan 3.5 ayımda da bu şekilde düşünecek miyim bilemem tabi..
Son 2-3 haftadır devam eden bel ağrım bu hafta epey şiddetlendi, doktorumun kontrolünde gebeliği riske edecek birşey çıkmadı ama akşamları oturup uzanmakta çok zorlanıyorum, gece uyurken yüzüstü yatmadan uyuyamayan, sürekli dönen, dağınık yatan bir tip olarak düşünün halimi, henüz çok kilo da almadım aslında, biraz daha ağırlaşınca daha kötü olur mu diye kuruntulanıyorum arada. Bu ay ile birlikte ilk 6 ayı +4 kilo ile kapatmış bulunuyorum (sonlara doğru bu süreçteki kontrol-takip takvimini de yayınlayacağım). İlk dönemlerdeki mide bulantıları, bişey yiyememenin de etkisi olmalı, son 1.5 aydır düzgün ve iştahlı yemek yiyebiliyorum, bundan sonra normal kilo alırım herhalde, çok da önemli deil, hepsi gidecek nasılsa sonra:)

Bu hafta itibarıyle 700 gr.ı geçmiş olmalıyız, şükürler olsun ki kilo vs.konularında geride değiliz. Bu arada dayıcık Melis’i rüyasında görmüş, sarılıp uyuyorlarmış rüyanın sonunda, ama ben kıskanıyorumm, niye benim rüyalarıma gelmio:) ki benim gibi rüyalar gören annesinin.. İlk ultrason görüntülerinden sonra görmüştüm bir kere, korkmuştum, dünyaya getirmişim onu ve kaybetmişim, arıyordum, ama o dönemler erkek biliyorduk ya:) rüyamda kız olduğunu görüyorum ve şaşırıyordum..
  
Haraketli ve güzel bir haftasonu geçirdik, Tuğba teyzemiz, Ali Sarp, ablalar anneler ile bol kahkahalı, keyifli bir gündü. Ali Sarp kardeş birazcık hastaydı :( Ama yine de baldı bal, çok tatlı bişey o ya, masumiyet akıo yüzünden, sen de inşallah onun kadar güzel olursun Melis’iiiiim. Bol bol bebek kokusu çektik içimize yanii:)
Nasıl olacaklar ilerde acaba, hani hiç o zamanları göremeyecekmiş gibi gelir ya insana.. Bu zamanları da anlatsalar inanmazdım gerçi, anne oluyoruz, büyüyoruz, konularımız değişio, ortamlar değişio ve daha birçok şey.. Temjeli’s anne modunda:) Nedir bu Temjeli’s derseniz, o kadar uzun ki hikayesi ve o kadar renkli.. Benim can dostlarımla hep hayal ettiğimiz.. Hayat bizi değişik şekillere de soksa, miniğiz biz yaaa, sizi çok seviyorum, çok!

Uzun süredir çok erken saatlerde uyanan ben, bu haftasonu yatağa yapışmış durumdaydım.. Pazar günkü Ezgi’yi görme planlarımız suya düştü bu yüzden:( Kuzenim, yani Ayfer Abla’ma kahvaltıya gidecektik ama çok geç uyandık ve çıkamadık yola. Hava da çok güzel olunca, Seda ve Sunay ile Fenerbahçe’ye kahvaltıya gittik, gelecek hafta telafi edeceğiz artık daha erken uyanıp yol alarak:)
Müthiş bir hava vardı, açık havada güzel bir kahvaltı sonrası uzun uzun yürüdük, sahilde muhabbet ettik, yorucu bir trafik de olmasaydı dönüşte iyi olacaktı.

Bence hamile kalmayı düşünüyorsanız mümkünse öncesinde evinizi annenize yakın bir yere taşıyınız:) Yoksa her akşam yemek yapmak zorunda kalırsınız, annenizi istediğiniz sıklıkla göremezsiniz vs vs. Aslında araçla çok yakınız, istesem hergün gidebilirim, buna engel bir durum da yok ama olmuyor işte, haftaiçi gerçekten zor oluyor, yemekten sonra uyku moduna geçiyorum bir süre sonra, tekrar kalkıp eve gelmek, duş almak, işlerini halletmek çok yorucu oluyor. Canım anneme de yük olmak istemiyorum, gerçi o bunu her duyduğunda çıldırsa da:) Ne yapacağını bilemio, içi rahat etmio ama canım hiç öle aman şunu yiyeyim bugün şeklinde bişey istemiyor kii. Ona Melis’ime güzel şeyler hazırlaması için vakit bırakıyorum:) Bizim evden daha çok eşyası var orda, yastıkları yorganları bile hazır şimdiden:) Çılgın annem benim yaa.
Zaten bir tek tatlı yememe, daha doğrusu sık yememe dışında herşeyi çürüttüm sanırım ben:) Hani ekşi yersen kız olurmuş ya, o konuda süperim, canım pek tatlı istemio. Ama diğer kız belirtileri bende yok, hala erkek herhalde diye yorum yapanlar var, şüpheye düşüyorum arada. İyi ki alışverişe şeker yüklemesi testinden sonra çıkacağım ve o zamana kadar muayene olmuş olacağım için, detaylı ultrason sonrası 3. kez tescilletmiş olacağım kız olduğunu:)


6 yorum:

  1. inşallah sağ salim kavuşursunuz bebeğinize...blogger annelerden geliyorum.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Allah hayırlısıyla kıcağına almayı nasipe tsin canım..
    Sevgiler.
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil
  3. sağlıkla, mutlulukla büyütün inşallah yavrunuzu, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. hoşgeldiniiiiiz: ) çok teşekkürler güzel dileklerinize..

    YanıtlaSil
  5. Gebelik haftalarımız aynı sanırım. Ne demek geçmesin yahu. Geçsin bir an önce gelsin mis kokulu kızlarımız. Zamanında tabi :)))

    YanıtlaSil
  6. geçsin mi geçmesin mi bilemedim ben: ) 26+1 deyim ben bugün itibarıyle, umarım herşey yolundadır;)

    YanıtlaSil