İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

20 Mart 2012 Salı

23. Hafta

23. Hafta

Detaylı ultrasonumuza ikinci kez girdik ve bu sefer Melis çok göstermedi kendini bize:) Doktoru uğraştırdı bayağı, biliyorsunuz detaylı ultrason için Perinatoloji konusunda uzman olan bir doktorun muayene etmesi gerekiyor, biz bunun için yine hastanemizdeki İbrahim Bildirici’ye gittik ve doktor sanki ailemizden biri:) Tansu Bey duymasın :), ondan iyi olamaz ama çok sevdimmm, arada ona da giderim diyorum hatta! Kendisi Washington’da yüksek ihtisas yapmış ve Perinatoloji alanında birçok ödülü var, internetten videolarını izleyebilirsiniz (Detaylı ultrasona gidecek olanlar için tavsiye edebiliriz). Sonuç olarak herşey yolunda, kilomuz, ölçülerimiz, minik kalbimiz:) Bu haftada bebeklerin haraketleri daha aktif olurmuş, kulak kemikleri de gelişimini tamamen tamamlarmış, yani artık bizi daha net duyuyor;) Özellikle babası her akşam onunla konuşurken verdiği tepkiler, inanılmaz bişey yaa..

Bu hafta doğum günü haftamdı, her yıl olduğu gibi sevdiklerimle geçti dolu dolu..Şirkette arkadaşlarımla güzel bir yemek yedik, hamile yastığı almışlar banaaa:) Sonra yine şirkette akşam pasta sürprizi.. Hepsine teşekkür ediyorum tekrar.
Akşam da anneme gittik, kalabalıktık epey, pasta, hediyelerim, vs. herşey çok güzeldi, özeldi.. Özellikle kocimiğin hediyesi;) Canımsın !!!

Yoga maceramızı da unutmayalım Pınar ile.. Macera diyorum çünkü bi türlü planladığımız dönemde gidememiştik, havalar, trafik derken gelecek günlere kalmıştı planımız, nihayetinde bu hafta gittik, yorucu da olsa eğlenceliydi bizim için, çıkışta da beylerrrr aldılar bizi, İstinye’de balık sefasıyla son buldu Yoga akşamımız:)
Şunu söyleyebilirim ki, iş çıkışı gitmemek gerek, çünkü zaten kafanız dolu, açsınız, yorgunsunuz, konsantre olamıyorsunuz. Haftasonu keyifli bir kahvaltı sonrası daha verimli geçebileceğini düşünerek, bundan sonraki derslere haftasonu katılmayı planlıyorum.. Bu konuda yani hamile yogası dersi veren birçok merkez var ama biz Cihangir Yoga’nın İstinye şubesi çok yakın olduğundan burayı tercih ettik ve memnun kaldık.. Haraketleri evde de yapabilirsiniz ama amaç bir yere bağlı olmak, evde düzenli yapılamayabilir, haftaiçi çok haraket edemiyorsanız,  masabaşında çalışıyorsanız, hem psikolojik hem de fizyolojik olarak bu dönemi destekleyici bence...

Haraketli bir hafta geçirdik bu hafta da, Türkancım geldi, Deficim koskocaman olmuşş ve nasıl bıdır bıdır konuşuo görmelisiniz:) Uzun süredir görüşemediğimizden çenemiz durmadı, güzel bi akşamdı.
Ayrıca havanın muhteşemliğinden de faydalandık bu haftasonu, yaz geliooo çok seviniyorum, ruh halim hava ile orantılı olduğu için:) Bi de kalın kalın giyinmekten kurtulup, dışarı atacağız kendimizi oleyyy:)

Dışarıdan bakınca 9 ay nası geçer diosunuz ama öyle bir geçiyor kii, bu hafta sonunda 16 hafta kalıyor geriye !! Belki de daha az, bilinmez.. Ama hazırlanmak için, hamileliği sindirmek, alışmak için bu sürece, çok iyi bir zaman dilimi aslında. Bu süre içinde olağanüstü değişimler yaşıyorsunuz, bazıları sıkıntılı gerçi, bu haftaki kasık ve bel ağrılarım gibi mesela, yine de şükrediyorum!!!  Bloglara, çevreme, bazı yazılarına bakıyorum da insanların, hep yapılanlar, alınanlardan bahsediliyor, duygusal dünyadan bahseden yok.. Belki iç dünyamızı fazla konuşan kişiler olmadığımızdan, belki de en yakın dostlarımız ile paylaştığımızdan sadece, bu yüzden bloglara yansımıyor olmalı. Bazı kişiler bu sesi dinlerken, bazı kişiler farketmiyor bile çevredeki oyalayıcı faktörler sebebiyle.. Ben de henüz çok büyük patlamalar yaşamadım sanırım, Balık burcu özelliklerinin neredeyse tümünü taşıyan, e yükseleni de Yengeç olan biri olarak bu dönemde depresyona girerim diyordum:)  ancak, önceki zamanlardan daha az duygusal gerilimler yaşadım diyebilirim, sonrasını bilemem tabii ki ama şimdilik durum bu.. Hamileliğe hazır olmaya bağlıyorum bunu...

En güzel yanı, kendini dizginlemek zorunda olmak aslında hamileliğin.. Davranışlarını gözden geçirip, şükretmeyi tekrar keşfediyorsun;)

Sıra bizim Temjelis’in küçüğü Eda’ya geldi ama laf dinlemiyor, içimden hep kızı olacakmış gibi gelir onun, e zamanı geldi sen de katıl aramıza diyorum ama .. Manevi baskıya devam;) Şu an telaşeden, yeni hayata alışma sürecinden çok sık biraraya gelemiyoruz bebişi olan yakın arkadaşlarımla, bu dönemler geçip biraz rahatlayınca, bebiş olmaktan çıkıp yükleri azalınca, ileride herşey daha güzel olacak umarım..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder