İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

14 Şubat 2013 Perşembe

7. Ay “Yaşasın Artık Isırabiliyorum :)”


Başlıktan da anlaşılacağı üzere, 27 Ocak’ta yani tam 6 ay 3 haftalık iken iki dişimiz belirdi: ) Biri daha tam göstermedi kendini.. Diğeri ise tam patlamış durumda: ) Anneanne ve babacık hep kontrol ediyormuş meğer ama benim hiç aklıma gelmiyordu arada kurcalamak, acaba dişi çıktı mı diye.. Dolayısıyle yine bir Pazar günü annem bize geldiğinde ben Melis’in eski eşyalarını kaldırırken ( büyüdü de eski eşyaları oldu:) ) beni izliyorlardı ve birden bir tepki.. Sevindik ama duygulandık da, büyüyor kuzucuğumuz diye, garip bir his, bilirsiniz. Hemen diş buğdayı yapacağız diye heyecanlandık ancak ben tamamen görünmesini bekliyorum ki anlamı olsun, değil mi ? Fotolarımızda görünsün minik farenin dişleri: )

Bu ayki doktor kontrolümüz de iyi geçti, kilo boy vs kontrollerimiz de, 6 ayı bitirdiğimiz için bütün aşılarımız da bitti, taa ki 1 yaşına dek. Buna çok sevindim, pıtırcığım artık muayenede ağlamayacak, yine doktorla oynaşmaya devam edecek: ) Artık epeyce haraketlendiği, birşeyleri anladığı için bizim için oldukça komik geçiyor..

Ek gıdalarımıza yine ek olarak, kıyma ve kahvaltıya başladık. Kıyma olarak daha hafif olduğundan kuzu kıyması alıyoruz çorbasına katılmak üzere. Çorbamız bol mevsim sebzesi içeriyor. Geçenlerde tarhana vermeyi denedim ve bizim pıtırcık bunu daha çok sevdi. Kahvaltı yaptırırken zorlanıyorum, sanırım yumurtayı çok sevmiyor ya da ben yemek yedirmeyi henüz beceremiyorum. Çünkü haftaiçi annem ben yediriyorum diyor: ) Çorbasını günlük yapıyoruz, vitaminlerini yitirmesin diye. Kahvaltıyı da anne sütü ile karıştırıyoruz, gerçi o bulamaç gibi şeyi nasıl yesin yavrucuk haklı bi yandan. Bazı kişiler herşeyi ayrı yediriyoruz diyor ama bence Melis için bu yöntem erken sanki, denemedim açıkcası. Gelecek ay bakliyatlara başlayacakmışız. Artık herşeyden, tabi öyle zararlı şeylerden değil de, kısmen tattırıyoruz. 9. Ayı da bitirsek bu konuda daha rahat olacağım. Bakla, kivi gibi ve gaz yapacak şeyler zaten yasak biliyorsunuz. Su içmeyi hala sevmiyor, sanki iğrenç bir şey içiyormuş gibi tepki veriyor ve yutmuyor. Alışacak sanırım zamanla...

Uyku düzenimiz de çok yoluna girdi diyemeyeceğim. Uykuya dalma sorunu yaşıyor hala pıtırcık. Sallamak da çok çare olmuyor çünkü bi anda kaldırıp kendini oturuyor: ) Açlıktan diye düşünüyorduk ama tok olduğuna çok emin olduğum zamanlarda da uyanıyor, derdi sürekli emmek aslında. İşe gitmeyecek olsam, bunu hiç dert etmeyeceğim, yaşadığımız en muhteşem şey çünkü Melis’le ama sabah işe gidecek ve çok erken kalkacak olmak zorluyor, bu yüzden yanımda yatırmaya başladığımı itiraf edeyim. Buna çok karşı olan ben maalesef yanımızda yatırıyorum geceleri ara ara. Alışacak, sakın yapma diyenler çoğunlukta ama ben şikayetçi değilim. Zaten neyi büyük konuştuysam aynısını yaptım bu süreçte, eminim birçok kişi de yaşamıştır aynı şeyleri: ) Sallamayacağız diye beşiğin sallama aparatlarını çıkardım, uyusun diye ayakta bile sallıyoruz, evimizin bir köşesinde hamak var. Yanında yatırılarak emzirilir mi derdim, birazcık kestirebileyim diye bunu da yapıyorum. Bebeğin bulunduğu odada cep telefonu olmayacak der, gelen misafirlerin bile telefonlarını çıkarırdım, şimdi ağladığında video izletiyorum: ) 6 aydan sonra odasında yatmalı olur mu öyle şey derken, henüz odasına geçirmeye kıyamıyorum. Emzik miiii asla derken, vermedim, sonra alışsın diye neler yaptım ama geç kalmış olmalıyım ki reddetti.  Uykusuz asla duramam derdim, çok uykukolik biri olarak, şimdi 5 dk.lık uyku ile ne kadar enerjik olunabileceğini, 2-3 saat aralıksız uykunun kıymetini anladım..
Ve bunun gibi birçok şey : ) Yapacak birşey yok, yaşayıp görüyoruz. O yüzden aman önceden öyle boşa atıp tutmayın: )

Kuzucuğum sanırım karnımdayken çok dinlediğinden olmalı, müziksever oldu çıktı: ) Ona özel cd lerimiz var, çocuk şarkılarından oluşan, ben bile çok eğleniyorum, o kadar güzel.. Akşam iş dönüşü evde şenlik oluyor ve o kadar mutlu oluyor ki, hoplayıp zıplıyoruz. Hırpalayarak pek haşin sevenlerden bir annesi var, alıştı ister istemez, oyun bekliyor resmen beni görünce. Babasıyla da güzel vakit geçiriyor, çoğunlukla o uyutuyor Melis’i, buna alışırsa süper olacak: ) Hergün “İyi ki doğdun Meliiis” diyerek oynatıyorum onu ve nasıl gülücüklere, kahkahalara boğuluyor, yani hergün bizim evde doğum günü var: ) Prova yapıyoruz;)

Oyuncaklarla da arası iyi olmaya başladı, aslında sanırım heves ve acele ile bazı şeyleri erken satın aldık. Mesela oyun halısı; hiç vakit geçirmiyor sıkılıyor diye söylenirdim ki, daha yeni yeni baya oyalanmaya başladı, arada kendi yatağında da oynaması için bırakıyorum, mevcut oyuncaklardan sıkılmaya başladı biraz, abartıp fazla oyuncak da almak istemiyorum, hem para hem de yer tasarrufu için çok almamak lazım, dayanabilene.. E-bebek’e girdiğimizde Melis’ten çok biz eğleniyoruz oyuncak reyonunda: )

Yürüteç alsak mı diye düşünüyoruz ama karar veremedik, daha vaktimiz var zaten. Zararlı diyen bir kesim var ama benim düşüncem bu yönde değil, ne zararı olabilir ki, erkek bebekler için belki.. Ama yürümeyi kolaylaştırıp, anneciğimi de kısmen dinlendireceğini düşünüyorum, fikirlerinizi beklerim..

Zaman zaman hamile iken yazdığım haftalık yazılara bakıyorum da, dün gibi.. Genelde hamilelik dönemini çok özlemez insanlar, ben tam tersi o dönemde giydiğim kıyafetleri kaldırırken bile içim cız etti, gerçekten mide bulantılarımı dahil etmezsek çok ama çok güzel geçirdim, hem ruhen, hem fiziken.  Bunda tabii ki aile, arkadaş desteği, psikolojiniz ve doktorunuzun büyük katkısı var, bu ayki kontrolümüzde Tansu Bey’e yeniden teşekkür ettim bu yüzden, psikolojik desteği, ilgisi, davranışları herşeyiyle çok yardımcı oldu. Melis karnımdayken çektiğim videolar, hepsi ne kadar taze..Biriken birçok hatıra var onun için şimdiden, fotoğrafları, videoları, yazdıklarım, ilk tırnakları, minicik ayak izi, ilk yastığı ( üzerinde uyutup büyüttüğümüz), ilk ıslak mendilinin poşeti:) :)  gibi.. Bunları anlayacak yaşa gelene kadar daha neler eklenecek kimbilir...

















Annecimmm ve Melis;)

4 yorum:

  1. öncelikle maşallah kızınıza çok tatlı :)
    bence yürüteç gerçekten zararlı kanada ve abd de yasakmış kullanmak. erkek kız fark etmiyor. yürürken bel kısmının gelişmesi önemli olduğundan yürüteçte sadece bacaklar çalışıyor kalça çıkıklığı gibi sorunlar yapıyor. ve omurga gelişimini olumsuz etkiliyor. ayrıca emeklemek çok sağlıklı bir süreç tam beyne kan gitmesi gereken sürede emekleme olması gerektiğinden bence bırakın melis kız bolca emeklesin. biraz daha araştırın derim yürüteç zararlarını...
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. tatlı melis masallah sana ,en yakın geçiren biri olarak bu evreleri çok iyi anlıyorum..öyle güzel ki ona sarılmak,ara ara bende yanımda yatırıyorum ve bu benim bütün gün iyi olmamı sağlıyor,bence durum neyi gerektiriyorsa onu yapmalı insan,..sevgilerr bizden

    YanıtlaSil
  3. @ayca
    teşekkürler öncelikle: ) yürüteç konusunu dediğim gibi çok araştırma fırsatım olmadı henüz, bazıları da yürümesini hızlandıracağını ve sağlıklı olduğunu söylüyor, dediğiniz gibi biraz daha kurcalamak gerek..

    YanıtlaSil
  4. @NaLaN
    kesinlikle tüm günüm keyifli geçiyor, onun kokusuyla uyuyunca
    çok teşekkürlerr..

    YanıtlaSil