İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

18 Şubat 2013 Pazartesi

Aquababies

Şirket doktorumuz İbrahim Bey'in Aquababies ile ilgili bilgilendirmesi ve deneyimini sizlerle paylaşmak istedim.
Eğlenceli ve kesinlikle faydalı olacağı düşüncesindeyim.. Toplantı sonrası detayları sizlerle paylaşacağım...

Sevgiler,






Adından da anlaşılacağı üzere “Aquababies”, bebekler ve çocukluk çağındaki yumurcaklarımız için dizayn edilmiş bir “suda güvenle kalma” programının ismi. Yurtdışında bu konuda  oldukça çok sayıda kurs olmasına karşın, ülkemizde bu konuda faaliyet gösteren  tek temsilci “Aquababies-tr”.  Yirmi yıldan daha fazla bir süredir İngiltere meşeili eğitim veren programın Türkiye temsilcisi Ayşe Natalie Akcan ile görüştüm. Ayşe hanım , rica ettiğim Vodafone’daki arkadaşlarla bilgilendirme toplantısını , seve seve yapabileceğini belirtti.

Bu bir “yüzme” öğretme programı değil. Bu bebeğin su ile doğuştan gelen ancak sonrasında gerek davranışsal gerekse üzerine gidilmediği için unuttuğu ilişkiyi canlı tutmak üzerine. Bebeklerde su altında nefes tutma refleksi doğuştan gelen ancak 2 yaş sonrasında unutulan bir refleks. Bu programın amaçlarından biri bu refleksi işitsel ve dokunsal  uyaranlarla canlı tutmak ve unutmamalarını sağlamak. Ayrıca suda rahat hareket etmek, motor fonksiyonlarına ve kişisel güven gelişimine katkıda bulunmak, bebek-ebeveyn ilişkisini daha da güçlendirmek amaçlı bir program. Zaten web sitelerinin ana sayfasında kısaca bahsediliyor.

Şahsen kendi bebeğim için faydalarını tecrübe ettiğim bu programdan, daha fazla sayıda arkadaşın haberdar olmasını ve faydalanmasını istiyorum. Kendi deneyimimden bahsedecek olursam şöyle sıralayabilirim; Bebeğim 6 aylıkken kursa kayıt oldu ve halen ( 11.aydayız) devam ediyoruz.

En başta gözlemlediğim gelişme kas kontrolündeki olumlu etkisi oldu. Kesinlikle kas koordinasyonu ( ince ve kaba motor gelişim ) ve bebeğin kendi dengelemesini sağlamada faydası olduğunu gözlemliyorum. Özellikle sırt kaslarının kontrolünün artması sayesinde bence yaşıtlarından daha kısa sürede sıralamaya ve yattığı yerden kalkmaya başladı.

Su ile olan ilişkisinin çok geliştirdiğini görüyorum. Gerek havuzdaki dersler esnasında gerekse evde banyo yaptırıken artık suyla olan ilişkisi çok iyi. Hatta banyo yaptırırken çıkmak istemiyor.

Ebeveyinle ( ki annesi ile havuza giriyor ) ilişkisi daha yakın oluyor. Annesine olan güven duygusunu geliştirmek bir yana, anneye de bebeği ile gerçekten daha yakın iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Ayrıca bebeğin gelişiminde kendine güven duygusunu pekiştiriyor, gerçekleştirmiş olduğu yeni durumu teşvik ediyor.

Bebeğin suyla olan doğum sürecinden gelen doğal yatkınlığı sayesinde bebek , kendini güvenli ve “tanıdık” ortamda hissediyor. Özellikle ders günlerinin sonrasında daha rahat bir uyku uyuduğunu ifade edebilirim.

Eşim yüzme bilmeyen bir anne idi. Eğitmenlerin ve Ayşe hanımın yardımlarıyla bunun bir problem olmadığı anlatılmıştı. Gerçekten ilk 5 ders eşim yüzme bilmeden derslere devam etti. Sonrasında onun için de bir teşvik oldu ve şimdi yüzme dersleri alıyor.Dolayısıyla birlikte zaman geçirebileceğimiz ek bir hobimiz daha oldu.

Teorik olarak belirttikleri ancak bizim belki de 6 aylık olduğumuz için farketmediğimiz kolik ağrıları üzerinde de etkisi olduğu belirtiliyor.

Bu güzel ve gerçekten faydalı olduğunu düşündüğüm kurs hakkındaki bilgilendirme toplantısına tüm arkadaşları beklerim. Organizasyonu yapıp bana dönersen sevinirim. Ayrıca ekte bizim afacanın havuzda çekilmiş iki fotosunu da paylaşıyorum. :)


Sevgilerimle,

Dr.İbrahim Turfanda
İşyeri Hekimi / Company Physician


Vodafone Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder