Bir tarif daha duydum ki kısa zamanda deneyeceğim. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Balkabağı bebekler için çok faydalıymış, lifli ve besleyici olması açısından.. Özellikle turuncu sebzeler ( kavun, havuç, şeftali, kayısı vs. ) beta-karoten içerdiğinden tüketmek oldukça önemliymiş. Beta-karoten birçok kanser çeşidinin, damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyor.
Balkabağında kabak çekirdeği yağı olduğundan, E vitamini sayesinde önemli bir antioksidan ve zengin bir çinko kaynağı..
Gelelim tarifimize, çok basit..
Bir avuç kabağı küp küp doğruyoruz, içine 5 adet kuru kayısı, biraz çekirdeksiz üzüm, siyah üzüm koyarak hepisini haşlıyoruz ve ceviz de ekleyerek rondodan geçiriyoruuuz.
Sonra umuyorum ki minikler afiyetle tüketiyor: )
bizimki büyüdü ama tatlı niyetine denerim belki :)
YanıtlaSil