İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

29 Nisan 2012 Pazar

29. Hafta


29. Hafta
Sanki biraz ağırlaştık mı ne ?


Görenlerin hala 7 ay olduğuna inanamadığı ya da yeni yeni hamileye benzedin dediği dönemlerde olsam da, bünyeme göre artık ağırlaştığımı hissediyorum. Benim gibi fazla haraketli biri için çokk zoooor, napıcaz bilmem:) Yani artık hızlı büyümeye başlıyoruz ya, kısıtlı ve molalar vererek yaşamaya alışmam gerekecek sanırım, ben alışmasam Melis alıştıracak gibi o ayrı..

Melis nedense hep sağ tarafımda, yani inanılmaz bi şekilde başka bi yerde hissetmiyorum kuvvetli vuruşları, dönüşleri, nedir sebebi acaba? Haftasonu muayeneye gideceğiz, sorularımın arasına ekleyeyim, ayrıca doğumla ilgili de sormak istediğim bazı şeyler olduğu için heyecanlı ve endişeliyim, gerçi Tansu Bey çok detayına girmeyecektir eminim ama artık aklımı sık kurcalamaya başladı bu konu.
Ne zaman gelecek bizim miniğimiz acaba, Yengeç burcunu tutturacak mıyım:) Gerçi Yengeç olmaması için ya çok erken doğması ya da çok geç gelip 40 haftayı geçmesi lazım, dolayısıyle sorun yok gibi.. Çok takılmıyorum desem de, Astro dünyayla fazla haşır neşir olan biri olarak Yengeç olsa süper olur diyorum, Aslan da olabilir. Ama İkizler olmasın, yani erkenden gelme kızııııım, duydun mu:)

Blogcuanne.com’da yer alan pozitif doğum hikayelerini okumanızı tavsiye ederim;) Yeni keşfettim, bazılarını okurken inanılmaz etkilendim ki kendimi düşünemiyorum o zaman..

Bu hafta benim en korktuğum alışveriş olan bebek arabası – puseti almış bulunmaktayız, hafifledim resmen. Çünkü o kadar çeşit var ki etrafta, acaba hangisi daha kullanışlıdır nasıl karar veririz diye düşünüyordum, aslında bu konuda biraz hazıra kondum gibi. Benden bir ay önce doğum yapacak olan arkadaşım Pınar ve eşi çılgın gibi araştırdılar, dolaştılar ve sonunda aldılar. Biz de biraz bakındıktan sonra Bebe Confort’a ait bir modelin kullanışlı olduğuna karar verdik, hem rengi de çok beğendik. Bayağı test ettik, rahat taşıyabiliyor muyuz, bagaja koy indir yaparken zorlanır mıyız, annem biz yokken kullanacak olsa rahat taşır mı gibi seçenekleri düşünerek, iyi bir karar verdiğimize inanıyoruz. Puset bir yaşına kadar kullanılabiliyormuş, sonra arabanın diğer parçasını yerleştiriyorsunuz ve 3 yaşına kadar kullanılabiliyormuş, yani 3 parçadan oluşuyor bebek arabası setimiz. Puset arabanın arkasına da emniyet kemeri ile yerleştirilebiliyor. 2012 modelleri henüz internet sitesine yüklememiş sanırım Joker, dolayısıyle fotosunu bulamadım..
Odamızın halısını da aldık, fotosunu eklemek isterdim ama oda tamamen yerleşene kadar kendimi tutacağım:)Üzerinde Princess yazan renkli, küçük bir halı aldık. Odanın eksiği şu an tül-perdesi.. Bunlarla ilgili de araştırma yapmadım açıkcası, nasıl birşey alacağımı bilmiyorum, sadece oda takımı sade olduğu için, rengarenk birşey olması tercihim..

Anneanneciğin hazırlıklarını da evimize getirdik, hepsini güzel güzel yıkayıp ütülemiş:) Bizim aldığımız kıyafetlerden çok daha değerli hepsi, hepsinde elinin emeği var annecimin, hepsi özenle ve sevgiyle hazırlandı, ellerine sağlık ♥♥♥

Sırada beşik var, bambu tarzı büyük beşiklerden almak istemiyorum, aslında çok sevimliler ama sonra saklamak için yerimiz maalesef yok, odasına koysak yeri daralacak, bu yüzden kullandıktan sonra parçalara ayırıp kaldırabileceğimiz bir model arıyoruz, bunun için vaktimiz var, acele etmiyorum açıkçası.. Bebek arabası, puset gibi şeylere fazla para verilebilir belki, uzun süre kullanılacağından ama beşik için aynı şeyi düşünmüyorum..

Haftaiçi 1 Mayıs’tan dolayı Pazartesi de tatil olacağımızdan, annemle bebek şekeri, kapı süsü gibi ihtiyaçlara bakmaya gideceğiz, umarım çok dolaşmadan, kafamız karışmadan karar verip alırız..

Doğum fotoğrafçısı ile ilgili de sanırım geçtiğimiz haftalarda bahsetmiştim, kesinlikle gerçekleştirmek istiyoruuuum, en önem verdiğim şeyler arasında şu an benim için ve o kadar çok seçenek var ki kafanız karışıyor, bu sebeple güvendiğiniz birinin önerdiği fotoğrafçıları tercih edebilirsiniz, aksi durumda internetten araştırmak işin içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Bu bağlamda 2 seçenek var şu an, gelecek ay karar vermiş olacağız.. Önemli olan güzel kareleri yakalaması, tabi ki fotoğraf kalitesi, albümün şıklığı da önemli ama çok çok önemli değil, sonuçta hepsi tüm fotoğrafları dvd içerisinde veriyor ve istediğiniz zaman çoğaltabiliyorsunuz... Müthiş bir hatıra olacak inşallah !

Bu hafta Eda Teyzeciğe gittik, enfesss yemekler yapmıştı can dostum, Melis’imin teyzesi..Sonra Tuğba Teyzeciğiii geldi ve Ali Sarp’ı hırpaladık:) Hırpaladık diyorum çünkü karşısında sabit duramazsınız ki, teyzesinin tombalağı balıııı, gerçi erkekleri daha çok seviyor ama neysee:) Keyifli bir akşam geçirdik kısaca canlarımla..

Haftasonu da ailece güzel bir kahvaltı yaptık Rumeli Kavağı’nda.. Melis, ben, heyecanlı babası:) çılgın anneannesi, biricik dayısı ile..

Bol bol gezmeyi planlıyorum, sanki az geziyormuşum gibi:)

2 yorum:

  1. ne heyecanlı bekleyiş di mi:) gönlünce yaşayın bugünlerinizi çoook özel zamanlar :) Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  2. Amiiin inş, evet oldukça merak, endişe, heyecan dolu bir süreç:)

    YanıtlaSil