İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

9 Nisan 2012 Pazartesi

26. Hafta


26. Hafta

İlk alışveriş..


Genel olarak mide bulandırıcı, zor, vs geçtiği söylenen ve benim merakla beklediğim meşhur şeker yüklemesini bu hafta sonu yaptırmış bulunmaktayız ve şöyle ki abartıldığı gibi olmadığını söylemek istiyorum. Midem bulanır endişesiyle telaşa düşmüştüm ama gayet rahat geçti. Aç karnına gittik sabah, kan aldılar, şekerli suyu içirdiler, 1 saat bekledik ki vakit nasıl geçti anlamadan, sonra tekrar kan aldılar.. 70-140 arası çıkması gereken değerler, bende 74-78 çıktı. Yani sonuç gayet iyiymiş..

Sonrasında muayene için Tansu Bey’e gittik, Meliscim inatla yüzünü göstermedi bize, önce tek kolu, sonra 2 kolu birden yüzündeydi :) O kadar uğraştık bekledik ama yok yanii, kararlıydı sanırım, ayrıca esniyormuş, pek modunda değildi belki de..Zaten büyüdükçe net birşey göremiyorsunuz ultrasonda. 800 gramı aşmış kızımız ve şükür ki, tüm değerler ve ölçüler normal, bizim için önemli olan bu..

Nedense benim içimde kenarda köşede bi kuşkudur geçmiyor yahu, hala kız mı diye soruyorum, e haklı da değil miyim ? Son dk.golü yemek istemiyorum, sonuçta herşeyi pembe pembe alacağım diye bir kural yok, rengarenk almayı planlıyorum fakat ne bilim kapı süsüdür, kapı kulpudur, elbisesidir gibi direk kızı simgeleyen ana şeyleri ne yaparıımmmm! Bu kuşkumun geçmemesinde emeği olan, yani hala “erkek” olduğunu hisseden şahıslara sinirlerimi sunuyorum:)

Tansu Bey ile bu hafta da baya konuştuk, güzel tavsiyelerini dinledik, konuştukça sarılasınız geliyor kendisine, o kadar uyuyor ki geleceğe dair Melis’imizle ilgili hayallerimiz onun önerilerine, her defasında çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz kendisini seçerek, vazgeçmeyerek! Murat da çok seviyor ve çok doğru karar verdik diyor her defasında.. Hani bazen kafanız karışıyor ya, diğer anne ya da anne adayı arkadaşlarınız ile konuştuğunuzda.. Çünkü bazı doktorlar birşeye kesinlikle hayır derken, bazıları muhakkak diyebiliyor, acaba eksik/fazla mı ilaç/vitamin kullanıyorum, ya da şu doğru mu endişesine kapılabiliyorsunuz ki ben her kafama takılan prüzü kendisiyle paylaşıyorum ve hiç şüphesiz net oluyorum sonrasında. Bence gereksiz kuruntulara kapılınca insan hislerini dinlemeli, her hamileliğin gerçekten farklı ve kendine özgü bir yaklaşım gerektirdiğine inanmalı ve doktoruna güvenmeli. Umarım hep böyle hissederiz. 
Özellikle internette ne hikayeler var bloglarda ya da başka sitelerde, hepsini okuyacak ya da kendinizle özdeşleştirmeye çalışacak olsanız sanırım kafayı yersiniz:) O yüzden relaxxx..

Hastaneden sonra kendimizi Kapalı Çarşıya atıverdik, annecimi de alarak, çok planlamamıştık ama hava da güzel olup vaktimiz kalınca, gidelim dedik. Çok yorucuydu hem fiziken hem beyin olarak ama değdi, birçok şeyi almış olduk keyifle, özenle..Kıyafet olarak çok şey alamadık gerçi, daha çok oda gereçleri,  doğum sonrası ihtiyaçlar gibi şeyleri aldık. Acele mi ediyorum diyordum alışveriş için ama aslında hiç acele etmediğimi anladım, hamileliğin son dönemleri sıcak havalara gelecekler için bence çok geç kalmadan gitmek lazım..
Fiyatlar konusundaki izlenimlerim şöyle ki, mesela chicco ürünleri; normalden çok da ucuz değil bence ya da süt sağma gereçleri, biberonlar gibi ürünler de.. Mutlaka iyi ve sağlıklı bir ürün almak istiyorsanız, harcamayı da ona göre yapmak durumundasınız. Kıyafet olarak o kadar çok mağaza ve seçenek var ki, oda takımını alırken yaptığımız gibi, iyi olduğunu düşündüğümüz tek mağazaya girdik ve ordan da çıktık. Yaz bebişi olacağı için Melisciiim, kısa kollu çıtçıtlı badilerini biraz almıştım, ona ek olarak birkaç düzgün body aldık, şapka – çorap –eldiven takımları, battaniye, alt açmalar vs derken ilk alışverişimizi tamamlamış olduk:) Kıyafet ve elbiseleri, banyo gereçlerini gördükçe almayı planlıyoruz, geriye bebek arabası-puset, beşik, bebek şekerleri, süsler vs. gibi detaylar kalacak.
En korktuğum şey bebek arabası alışverişi ! Herkes başka bir marka kullanıyor ve memnun.. Dolayısıyle çok bulaşmak istemediğim bir konu aslında, ama kaçış yok:) Konforlu, kolay taşınıp katlanabilen birşey olsa yeterli bizim için, bakalım onu almak da kolay olur umarım. Deneyimledikçe detayları yazacağım;)

Pazar günü ise Melis’imi Rezzan Teyzesiii ve dünya tatlısı ablası Hacer Abla’mız ile tanıştırdım: ) Nasıl oynadı onlara, nasıl pozitif enerji yüklediler anlatamam.
11 yıldır eskimeyen, yüreğinin güzelliğini, sohbetini, arkadaşlığını, ablalığını hep özlediğim Rezciiimle buluştuk, karşı yakada oturdukları için yüzyüze sık görüşemesek de, bir görüştük mü kimse susturamıyor bizi:) Doyamadan dönüyoruz evimize.. Harika bir hava vardı, Fransız Sokağı’nda mis mis oturduk, keyifli bir gündü...

Haftasonu büyük ihtimalle odası gelecek kızımızın:)




2 yorum:

  1. İNŞALLAH HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN
    :)
    TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM BANA DA BEKLERİM
    :)

    YanıtlaSil
  2. :) teşekkürler, geldim bile , baya lezzetli şeyler görüyorum sankiii

    YanıtlaSil