İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

26 Aralık 2013 Perşembe

Beslenme Durumumuz / Tarifler

Kış mevsiminin gelmesiyle sebze çeşitleri azalıyor, Melis'e her öğünde farklı bir yemek yaptığımız için bu durum haliyle sıkıntı oluyor.

Haftada bir gün mutlaka brokoli çorbası, kereviz, ıspanak yapıyoruz. Makarna ve köfteyi çok seviyor. Ara öğün olarak yoğurt yemeyi bıraktığı için mutlaka yoğurt çorbası yapıyoruz, pirinçli ve unlu.. Bulgur pilavını sevmeye başladı, bununla birlikte yine kuru bakliyat pişirmeye özen gösteriyoruz.

Ara öğün olarak meyve ve kuruyemiş tüketiyor, haftada bir - iki kez önceden tarifini verdiğim bal kabaklı muhallebiden yapıyorum. Pekmezli, ceviz ve havuçlu kek de sık yaptıklarımdan, bazen güzelce yiyor, bazen dokunmuyor bile: )

Peynir ve zeytin yediremediğimiz için, kahvaltıyı hala karışım yaparak hazırlıyorum. Aslında bunu hiç sevmiyor ama hiç olmazsa içine labne, bal kattığım için vitamin alıyor düşüncesiyle biraz zoraki yediriyorum. Bu karışıma bal, ceviz, bebe bisküvisi, labne, biraz organik bugday ekmeği ve süt ekliyorum. Yanında haşlanmış yumurta ile yiyor, bunun da sarısını yemiyor, sadece beyazını yiyor : )

Menemen ve patatesli sigara böreği de sık tükettiklerinden..

İçme alışkanlığı yok, suyu bile yeni yeni alıştırdık desem yalan olmaz. Pipet işe yaradı, akşamları süt içiyor, arada da mandalina - nar suyu yapıyoruz, ancak pipetle içiyor biraz. Ayranı sevemedi.

Çikolata ya da tatlı alışkanlığı yok, sanırım biz vermediğimizden tanıyamadı. Arada kinder alıyorum, nasıl sevinip, yiyor, sanki önceden çok yermiş gibi: ) Haftada bir-iki minik çikolata veriyorum.

Hepimiz eminim bi süre sonra aynı şeyleri yaptığımızı düşünüyor, değişik tarifler arıyoruz. 

Son zamanlarda denediğim güzel tarifleri basitçe sizlerle paylaşmak isterim;

Mısır Unlu Omlet
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı labne
1 yumurta
Yarım çay bardağı su

Tereyağını eritip, mısır ununu kavuruyoruz, sonrasında labne ve suyu ekliyoruz, en son da yumurta.

Havuç ve Portakallı Çorba
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım küçük soğan
Yarım diş sarımsak
1 küçük patates
1 orta boy havuç
Sıcak su

Soğan ve sarımsağı kavuruyoruz, ardından sebzeleri katıp biraz çeviriyoruz, suyu ekliyor ve pişmeye yakın portakal suyu ekliyoruz. İster püre yapın, ister rondodan geçirin. 

Yulafli Çorba
1 domates
Maydonoz
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su

Rendelenmiş domatesi maydonoz ile birlikte yağda kavuruyoruz, suyu ekleyip kaynamaya başlayınca yulaf ezmesini ekliyoruz. Kısık ateşte yulaflar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Patates Köftesi
1 küçük patates
1 küçük havuç
1 yumurta
1 yemek kaşığı tam buğday unu
Zeytinyağı
Tuz 
Kimyon

Patates ve havucu rendeliyoruz, içine un ve baharatları katıp karıştırıyoruz, az yağlı tavada 1 yemek kaşığı ile döküp, önlü - arkalı kızartıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder