İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

14 Kasım 2013 Perşembe

Hippo Parti ve Oyun Evi Deneyimlerimiz

Şubat ayında size Hippo’dan bahsetmiştim hatırlarsanız.

Geçtiğimiz hafta sonu 2 aile olarak Hippo’ya gittik. Hippo Etiler’de yer alan oyun ve parti evi. Haftaiçi ve haftasonu aktiviteler, çocuk yogası, partiler gibi organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Mekan yeşillikler içinde, kalabalıktan uzak, bahçeli, ferah bir yer. 3 katlı bir mekan, alt katı doğum günleri, kahvaltılar için, 2. katı oyun alanı, 3. katı ise aktivite alanı olarak ayrılmış. Siz alt katta kahvaltınızı yapar, gazetenizi okur ya da sohbet ederken, içeriden kameralarla üst katta eğlenen kuzucuğunuzu izleyebiliyorsunuz, izlemeye de çok gerek olmuyor, sesini duyuyorsunuz zaten: ) Tabii ki çocuğunuz yukarda yalnız değil, oyun ablası ve diğer arkadaşlarıyla oynuyor. Oyun alanı çok büyük değil ama çocukların eğlenmesine yetecek büyüklükte diyebiliriz.





Biz iki aile olarak gittik dediğim gibi, kahvaltı yaparken Melis yukarda eğlenmeye başlamıştı, oyun havuzundan ürktü önce, sonra içinden alamadık, trambolinde zıplamaya çalışması, çilekli evin kapısını kapatıp içinde ordan oraya kendini atması, minik mutfak gereçleriyle epey oyalanması derken baya eğlenceli kareler yakaladık, artık bir ara hepimiz yukarda hepbirlikte oynuyor pozisyondaydık. İlk kez gidiyor olmamız dolayısıyle tedirgindik aslında, nasıl davranacak, rahat edecek miyiz, aman ya düşerse gibi. Biz anneler aşağıda bahçede kahvemizi içerken babalar yukardaydı, ya da biz eşlik ederken, babalar aşağıda gazete okuyordu.

Özetle, çok keyifli geçti, tabii ki mekanın sahibi Funda Hn.ın ilgisi, samimiyetini de söylemeden geçemem. Samimiyetleriyle ve tavırlarıyla güven verdiler, ilgisi için teşekkür ederiz.

İsterseniz çocuğunuzu sadece oyun için de getirebiliyorsunuz. En güzeli üyelik sistemi yok, istediğiniz zaman gelebiliyorsunuz. Kışın favori mekanlarımızdan olacağı kesin. Hastalık riski yüksek muhakkak, eminim hepinizin aklına geliyordur ama evde tıkılı kalamayacağımıza göre, ya da en kötü bir AVM’de bile var bu risk, kısacası yapacak çok şey yok, fazla takıntılı olmamak gerek mecburen. Ki mekanın hijyen konusuna verdiği önemi görerek anlıyorsunuz. Bu konuda fazlasıyla titiz biri olarak şunları söylemeliyim ki, oyun toplarını bile yıkamışlar tek tek..

Tavsiyem sabah saatlerinde gitmeniz, ordan çıkınca kuzucuk yorulmuş oluyor, yemeğini  yiyip sızıyor. Siz de güne devam ediyorsunuz.

Çocukların birarada olması gelişimine sonsuz katkısının yanında, eğlenmelerini de sağlıyor. Bu yaşta paylaşmayı öğrendiklerini söylemek zor, keşif içinde olduklarından birbirlerinin elinde gördükleri herşeyi almak istedikleri oluyor: ) Melis mesela, evde hiç eline almadığı oyuncakları, başka bir çocuk gelip oynadığında nasıl onun elinden alacağını bilmiyor: ) Yani daha erken sanırım, biraz daha anlamaya başladıklarında oluşacak, öğretilebilecek belki bu kavram.


Hiç sevmediğim kış mevsiminin gelmesi dolayısıyle, zaman zaman oyun evleri ve ilgisini çekecek farklı mekanları deneyimleyeceğimiz belli, sevdiğimiz yerleri paylaşmaya devam edeceğim, güzel fikirler verir umarım sizlere de. Mesela Kids Music Class’tan da bilgi bekliyorum bu sıralar, müzik delisi olduğumuz için anne-kız hoplayıp zıplamaya bayıldığımız için güzel olacağını umuyorum.

Günümüzden birkaç foto; )











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder