İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

1 Nisan 2013 Pazartesi

9. Ay


9. ayımızın bitmesine 3-5 gün kala doktor kontrolümüze gittik. Bu ay doktorumuzla daha önceki aylarda karar verdiğimiz gibi demir, şeker, idrar, kan tahlillerini yaptıracaktık. Aslında mini bir check-up oldu diyebilirim. 3 tüp kan aldılar kuzucuğumdan: (  En az 4 saat aç olması da gerekiyordu, düşünün halini.. Ben pek dayanıksızım bu konularda, soğukkanlı olmayı öğrenmeye çalışsam da henüz level atlayamadım.. Sonrasında idrar tahlili yaptırmamız gerekiyordu ki kız bebeklerde bu ne kadar zor, yaptıranlar bilir. Melis bizi baya bekletti, haftasonunda bir günümüzün yarısı beklemekle geçti diyebilirim, işlem tamamlandığındaki sevincimiz tarifsiz: ) Sonrasında kahvaltı, uyku derken biraz kendine geldi pıtırcık, gün sonunda havanın da güzel olmasıyle birlikte biz de onu parklar bahçeler derken gezdirerek keyiflendirmeye çalıştık. Sonuçlarımız temiz çıktı şükür. Demir konusunda sağlık ocakları ve bazı doktorlar tahlil yapmadan direk demir şurubuna başlıyor. Ben de süt odasındaki arkadaşlarla da görüşmelerimiz sonucunda endişeleniyordum, herkes demir desteği kullanıyor, bize neden vermedi doktor diyerek. Kontrolden birkaç gün öncesinde 1 yaş altı bebeklere çıkan Kızamık aşısı için sağlık ocağına gittiğimizde ( hastanemiz bu aşıyı satın almamıştı ) , hemşire de neden vermedi diyince, buna cevap bulalım dedik. Doktorumuz da hamileliğinde demir eksikliği yaşayanların bebeklerinde hemen demir takviyesine başladığını, yaşamayanlarda ise, 9. Ayda test yapıp buna göre verdiğini belirtti. Aslında bu testler 1 yaşında yapılıyormuş, demir kontrolü için bize şimdi yaptı. Demir depolarımız ne dolu ne boşmuş, aslında kullanılmasa olur ama biz riske atmayalım, 1 ay kullanalım dedi. Ayrıca ilacın zorluğundan da bahsetti, bazı bebeklerde ishal ya da kabızlık ya da kusma gibi etkileri oluyormuş. Kabızlıkla ilgili geçmişte zor bir dönem yaşadığımız için korkmuyor değilim. Umarım kuzucuğu çok zorlamaz. Kızamık aşısını da yaptırmayı düşünmüyordum aslında ama yaygınla ilgili birkaç haber duyunca yaptırdık, malum tatile de gideceğiz, riske atamazdık.

Artık yerlerde sürünerek fıldır fıldır heryere yetişiyor durumda pıtırcığım. Ne kadar hijyenik tutmaya çalışsak da artık takip etmek zorlaşmaya başladı. Çünkü yere serdiğimiz örtü üzerine yığılı oyuncakları ile uzun vakit geçirmek çok hoşuna gitmiyor, masaların altı koltukların arkası ona daha cazip geliyor: ) Kumanda, cep telefonu, bilgisayar görünce gözleri dönüyor, üzerlerine fırlamak istiyor: ) Tüm çocuklar neden bayılıyor bu teknolojik şeylere: ) Her eline aldığını yeme isteği hala devam ediyor. Bir eşofmanın bağcığı, halının tüyleri, saçlar, çorapları toplistimiz: ) Çok beğenerek ve seveceğini düşünerek, e malum para ödeyerek aldığınız oyuncak yerine, mutfaktaki tas tabak, bardak kaşıkla daha çok mutlu olmasına gülüyoruz tabi. Uzanarak masanın üzerindeki örtüyü çekmesi ya da yürüteçle giderken duvar ünitesindeki bir eşyayı devirmesiyle mutlu olacağım hiç aklıma gelmezdi. Sanırım başkası ya da başka bir çocuk yapsa gözlerimden alev çıkardı ama inanın umrumda değil. İlerde de bu şekilde düşünür müyüm bilmiyorum ama öğrenme sürecinde eve zarar bile verse, bunları görmekten mutluluk duyuyorum ben, psikopatça değil di mi ? : )



Tepkilerini daha net belli ediyor, sevincini, sıkıntısını.. Alkışlıyor, kahkahalarımız hep coşkulu, kucağıma gelmek istediğini gösterebiliyor, birşeyi ondan sakladığımızda artık kanmıyor : ) Her geçen gün daha yemelik, ısırılmalık oluyor. Sevmekten, hırpalamaktan bi yerine zarar vereceğim diye korkuyorum bazen: )

Yemek konusundaki bu ay farklılığımız balıktı, ya sevmezse derken şimdilik sorun yaşamıyoruz. Zaman zaman çorba şeklinde de yapıyoruz, seviyor oburukcuğum. Derdimiz kahvaltı ile, karışım şeklinde yemeyi sevmiyor hala, ama bizimle masada olup, ayrı ayrı yemeyi seviyor, hemen büyüttü kendini. Onca çeşit suluk aldım, bardakla içmeyi tercih etti. Pütürlü yemeye nasıl alıştıracağız dedim, en baştan pütürlü verdik, öyle yedi.

Üst dişimiz de kendini gösterdi, artık daha sağlam ısırıyor: )


Eve bıraktığım sütleri birkaç haftadır biberonla içmek istemiyor, daha doğrusu biberon haricinde bardak, kaşık, suluk gibi herşeyle denedik, reddediyor. Emmeyi bırakmış değil çok şükür ama ben işteyken içmesi geren sütleri içmiyor maalesef. İlk başta çok canım sıkılmıştı ama doktorumuzla da konuşunca biraz rahatladım. Yani artık büyüdü, emmeyi de bırakmadığına göre sorun yok demişti, muhallebi yaparak, kahvaltısına katarak almasını sağlayabilirsiniz demişti, bu şekilde de denemeler yapıyoruz bakalım. O yüzden epeyce süt stoğu yaptım ve gün içindeki süt sağma işlemini 3’ten 2’ye indirdim. Belki geçici bir süreçtir.. Umarım..

Gece uykularıyla yine dertliyiz, dışarıda çok vakit geçirip, gelince duş aldırıp uyutunca daha iyi uyuyabiliyor, yine aralarda uyanarak. Ama normalde bu şekilde değil. Bizimle uyurken daha mutlu. Uyku konusunda disiplini sağlayamayacağım sanırım.. Ağlatmadan bunu düzene sokmanın yolu yok mu : ( Gece çaylarını deneyeniniz var mı, Milupa’nın mesela. Doktorumuz bu konuda çok katı olmadığını söylemişti, her zaman olmasa da bazı akşamlar verebilirsiniz dedi, ben de aynı fikirdeyim ama henüz denemedim. Sonuçta ne zararı olabilir ki..





Çok önceden aldığım ya da hediye gelen, kimbilir ne zaman giyer dediğim kıyafetleri giyiyor artık : )
Küçük gelen eşyalarımızı kaldırdık, bir kere giyilen ya da hiç giyilmeyen ne çok şey var. Yaz sezonu açıldı, elbiseler, şortlar, t-shirtleri görünce çıldırdımm, hemen giysin istiyorum, hemen  alayım, ama engelledim tabii ki kendimi..

Gece düzenli uyuyamıyorsunuz, bazı geceler defalarca kalkıyorsunuz.. Onun uyuduğu zamanlarda ancak evdeki işlerinize zaman ayırabiliyorsunuz ki yetmiyor.. Erkenden kalkıp, şirkete koşturuyorsunuz, bazen yoğunluk, bazen stress.. Servise biniyorsunuz kafanız bir ton, uyku bastırmış.. Ama evde sizi bekleyen minik bir can var, yine koşturmaca var.. Kapıdan girdiğiniz an bitiyor herşey, nasıl biter demeyin, gerçekten bitiyor.. Süt iznimi Cuma günleri kullanıyorum, bitmesine 3 ay kaldı ne yazık ki.. Bu gün aşk günümüz resmen, sabah yatakta keyif yapıyoruz, oyun oynuyoruz, bütün şımarıklıkları yapma hakkı var o gün: ) Hava güzelse dışarda vakit geçiriyoruz, sitedeki arkadaşların da bebekleri olunca, yaz keyifli geçecek şimdiden belli..

Minik mucizeleriniz, içinizi hep kıpır kıpır yapsınnnn !





6 yorum:

  1. maaşallah, ne tatlı bir pıtırcık olmuş :) bende vermedim demir ilacı, daha doğrusu denedim ama pek hoşlanmadığı için ısrar etmedim.Çok şükür sorun da yaşamadık.

    YanıtlaSil
  2. benimde 9 aylık bi oğlum var,9 aylık kontrolünde kaç kilo olmuş bebeğiniz!

    YanıtlaSil
  3. @emreyle hayat ; çok teşekkür ederim:) biz de bir ay kullanacağız bakalım, sorun yaşarsak keseceğiz demişti doktor, bakalım..

    YanıtlaSil
  4. @hande allah bağışlasın: ) 9.300 civarıydı, boyu ise 70 civarıydı. sizin ?

    YanıtlaSil
  5. Cnm ne guzel ozetlemissin,ne de guzel buyuyor,cok garip evde en onemsedigin seyi onlar devirince oyle bakakaliyosun. Hosumuza gidiyor oncelik iste:) kahvaltida yemekte herseyi kendi yemek istiyor,ben hic karistirmiyorum herseyi tek tek veriyorum,zeytin koyuyorum tabagina dilimleyip onu yerken ben digerlerini veriyorum,onun cok hosuna gidiyor mesela,cay ben hic icirmedim gece muhallebileri falan,zaten tesebbusum oldu ama ama hic yemedi hicbirini,sadece anne sutu geceleri.demiri bende hic vermedim,cunku hamileligimde demir ilaci kullanmadim bile,o yuzden en iyisi,,takipteyim,cok opuyoruz

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim yorum ve paylaşımlarınaa.
    Ben de ayrı ayrı veriyorum arada, evet böyle daha çok seviyorlar, akşam yemeklerinde masada olmayı filan:) Çay olarak kendim kaynatıyorum sabahları kahvaltısına ya da çok nadir akşamları, melisa ve ıhlamur. Demir ilacına ise şart değil dedi doktor ama 1 ay verin dedi, bilemedim napsam, bakayım bir yan etkisi olursa keseceğim. Ben de hamileyken elevit dışında hiçbirşey kullanmamıştım.
    Biz de sizi öperizzz!

    YanıtlaSil