İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

23 Ocak 2013 Çarşamba

1 Diş Buğdayı Hikayesi - Ali Sarp Çolakoğlu


16 yıl..
Can Dost..
Temjelis (  Özel bir anlamı var, hikayesi uzun, bir ara anlatmak isterim: )  ) ailemizin ilk  mucizesi Ali Sarp'ımızın annesi..
Degismeyen, eskimeyen bir kardeslik hikayesinin ortancası..
..ve daha birçok sey uzaar gider..

Paylasmaya basladıgım dogum gunu hikayelerinden farklı olarak, daha çok fikir barındırdıgını dusundugu için Tugba dis bugdayında yasadıgı kosturmacayı, arastırdıklarını ve duygularını paylastı..

Keyifli Okumalar: )



DİŞLERE SELAM GÜLMEYE DEVAM:)


Oğluşum diş çıkardı..

Mini mini olan prensim 7.5 aylıkken dişciklerini gösterdi ve ilk gören ve onu en çok seven anneanneciği oldu...
Uzun zamandır dişleri bekleyen babacık çooook sevindi....
İki tanecik dişcik alt çeneden bize bakıyordu artık ve bizim enkıymetlimizin herşeyi ne çok mutlu ediyor hepimizi....
SENİ ÇOK SEVİYORUZ...
Ne çok şey öğrendik birlikte ,seninle birlikte ne çok şeyle tanıştık....
Hep diyorum; ARMAĞANIMSIN, içimi titreten, doyamadığım minik bebeğim.....


Her partimizin bir teması vardır......bu partide temamız bitkileri,ormanları sevelim ve onları koruyalım !

Bu güzelliği kutlamak ve mutluluğumuzu paylaşmak adına geçmişten günümüze kadar gelen geleneğimiz diş buğdayını yaptık... Çok da güzel yaptık...

Oğluşumun doğumuyla birlikte hayatımıza hep Güneş doğuyor, biz güneş batımını çoktan unuttuk... Her doğan güne en büyük şükürle başlıyorum hayatımın armağanı Ali Sarp için.... Onu bana verdiği için..... Şu yalan denen dünyada en büyük başarım, yaptığım en güzel en kifayetsiz varlık:))) Karnıma düştüğü günden bu yana onun için neler yapabilirim diye sürekli içim içime sığmıyor... Sanki ne yapsam da yetmiyor, hep en güzel en üstü hep en en diye devam ediyor... Zor dönemleri atlattık bebeğimle, çok zor şartlarda kavuştuk birbirimize… İkimizde güçlü kaldık ve birbirimize kaldık.... MUCİZEM benim o... ARMAĞANIM! HERŞEYİM! Anlatılamaz olan en büyük AŞKKKK:)

Diş buğdayı hazırlıkları koşturmaca ile geçti....

Aslında aile eşrafı ve arkadaş eşrafında diş buğdayı yapan hiç kimse olmadığından bilgi alabileceğim tek yer internet oldu.... Ve hummalı araştırmalarım sonucu diş buğdayı taslağını oluşturdum.. Herkes bir şeyler yapmış ama internete rağmen benim yaptıklarım değişik olmalıydı ki çok şükür oldu:)). İlk iş ne zaman olacağına karar vermek ve kişileri davet etmekti. Sonrasında bir dizi yapılacak iş vardı.Tabi ki yılmak yok. Alışveriş için listem hazırdı, eşim ve Ali Sarp ile   Eminönü yollarına düştük, baba-oğul Saray Muhallebicisinde beni beklerken : ) bende en hızlı şekilde tüm ihtiyaçları aldım. Sonrasında diş buğdayında dağıtmak için ağaç fidesi alacağımız fidanlık aradık ama kapalı olduğundan üzülerek eve döndük...

Diş buğdayı için hazırlıklar genel olarak el emeği göz nuruydu. Teyzeciğin emeği tartışılmazdı. Onu çok yorduk. Diş kurabiyelerini ablam ile birlikte gece yarısına kadar yaptık ama muhteşem oldu. Biz bile neredeyse hazır alındığına inanacaktık:))) 


Sonra diş buğdayında dağıtılması için alınan diş fırçaları, kalemler, diş jelibonları, bonibonlar, uğurböcekli çikolatalar için özel hazırladığımız ve süslediğimiz kablara yerleştirdik ve sunuma hazır hale getirdik. Ev süslemesinin olabildiğince sade olmasını istediğim için sadece balonlar ile süsledik. Ali Sarp mini mini bir fidan olduğundan fidanları onunla ve dişleriyle büyüsün diye dağıtmak istemiştim. Fakat ağaç fidanı olması sebebiyle dikilecek yer bulunması zor olduğundan anneannemizin ve dedemizin araştırmaları ve desteği  sayesinde begonya çiçeği dağıtmaya karar verdik. Düşündük ki insanlar çiçekleri dikip daha rahat ilgilenecekti ve biz çiçeklerin büyüdüğünden haberdar olabilecektik. Çünkü onlar Ali Sarp’ın çiçekleriydi. Anneanne- dede ve yeğenim Doruk ile tüm fidanlıkları gezerek begonyaları aldık. 

Çiçekleri, aldığım süslü tülleri dişim çıktı etiketleri ile hazırladık. Çok güzel oldular. Diş şekli verilerek hazırlanan muhteşem pasta diş buğdayı masanın en nadide köşesinde yer almış oldu. 

Diş hediğimizde internette verilen kuru tatsız tuzsuz tarflere inat bol meyveli bol kuru yemişli muhteş bir karışımla yapıldı ve beğeniler ardı ardına alındı. 

Diş buğdayı menüsü bol bol teyze emeğinin geçtiği harika bir masa oldu. Herşey bu kadar değil tabii ki; diş buğdayı geleneksel bir tören olduğundan ben tüm geleneklerin uygulanmasını istedim. Diş buğdayı kolyesi tarifini ablacığıma  verdim o da yüreğini ve becerisini katarak güzel bir kolye yaptı. Diş buğdayı partimizde Ali Sarp-Doruk-Ben üçümüzün güzel gerdanlarını süsledi ve o günün anısına saklanmak üzere kaldırıldı. Diş buğdayında Ali Sarp yakışıklısının ve Doruk abisinin başından aşağıya buğdaylar döküldü dişleri güçlü, kuvvetli olsun diye....

Veeee seçim zamanı geldi. Diş buğdayında dişi çıkan bebeğin önüne bir çok şey konulur ve seçeceği şey herneyse gelecekte mesleğini belirler. Ali Sarp steteskop seçti (bu seçime göre Ali Sarp doktor olmalı) bakalım bu gelenek ne kadar doğru tespitte bulunuyor. Yaşayıp hep birlikte göreceğiz.

Oğlumla ilgili çok şeyi gelecekte ona bırakabilmek ve  bebekliğinden  hatıraları olsun diye sakladığımdan (mesela ilk tırnak+ilk saç+göbek bağı gibi) Ali Sarp için yaptığım tüm toplantılarda dağıttığım hatıraların hepsini saklıyorum....

Diş buğdayı için tüm hazırlıklar en hızlı ve itinalı ayrıntılara dikkat edilerek tamamlandı ve misafirlerin beğenisine sunuldu:) Sevdiklerimizle birlikte bu güzel günü en keyifli şekilde geçirdik... Genel olarak herkes tüm hazırlıklara hediyelere ve fikirlere bayıldı. İlki gerçekleştirmenin gururuyla bende tebrik ve güzel itifatları topladım : ) Senin benim gibi annen olduğundan çok şanslı olduğunu söylediler. Bu kadar şeyi düşünüp koşturup en güzel şekilde sunduğum ve senin için herşeyi en güzel şekilde yapmaya çalıştğım için. Veee seni her zorluğa ve herşeye rağmen kendi sağlığımın tehlikede olmasına rağmen dünyaya getirme çabam için....

Bu yaptığım toplantı sonucunda en çok çocuk toplantısı yapan (bebek mevlüdü-sünnet ve diş buğdayı - 9 aylık süreçte) anne olarak Guinness’e girceksin diye söylentiler fazlasıyla oluştu : ) Bizi seven herkese de bizim bu güzel günlerimizde yalnız bırakamadıkları için ayrıca teşekkür ederiz.

Veee diş buğdayımızın hediyesi;
Ali Sarp'ımıza anne-babası olarak bu güzel günün anısına,  yani mini mini dişler için TEMA vakfı aracılığı ile İzmir hatıra ormanında fidanlar dikildi ve artık Ali Sarp'ın minik bir ormancığı var : ) Amaç dişlerimizle birlikte koca kocaman ormanlar oluşturabilmek.... 

Şimdiden bu güzel amaca dahil olduğundan senin adına anne ve baban olarak çok mutluyuz. Umuyoruz ki bu  hayatta seninle hep gurur duyarız. Bu hayat seni bize armağan etti. Biz de bu hayata güzel bir insan armağan edebiliriz. En güzel şekilde seni yetiştirebiliriz. Her ne olusa olsun biz hep seninle olacağız....


SENİ ÇOK SEVİYORUZ.....


Tuğba ÖZTÜRK ÇOLAKOĞLU




2 yorum:

  1. Ne güzel düşünmüşsünüz Alisarpın ormancığını.. bayıldım ♥ çok güzel olmuş herşey.. bende kızıma yapıcam diş partisi.. sizinkide benim için rehber olur :)

    YanıtlaSil
  2. evet başta da belirttiğim gibi çok yakın arkadaşımın verdiği partinin özeti:) bizim de bugün minik dişimiz göründü, bir süre sonra yapacağız.
    umarım işinize yarar. sevgiler.

    YanıtlaSil