İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

27 Haziran 2012 Çarşamba

37. Hafta


37. Hafta

Melis birazcık ama çok azcık yüzünü gösterdi bize: ) Eli sürekli yumruk, kolu da yüzünün tam ortasında hep, o kadar haraketli olmasına karşın muayene sırasında aynı pozisyonda. Doktor hangi yöne baksa, o yöne çıkarıyor hemen poposunu veya sırtını, inanılmaz hareketli, gece uyanıorum kıpır kıpır, e ağırlaşınca da zor oluyor tabi başetmek:) Doğunca nasıl başedicez! ?

2.835 gr. Olmuş 36+1 itibarıyle: ) 3 haftada nerdeyse 500 gr. almış yani, ben ise aynı kiloda kalmışım. NSt’ye girdim yine, herşey normaldi. Tansu Bey, haftaya muayene edeceğini ve doğum şekline kadar vermiş olacağımızı söyledi:S Şu çatı muayenesinden mi bahsetti acaba, biraz tırsıyorum da. Normal ya da sezeryan olacak konusu biraz da olsa netleşmiş olacak haftaya bakalım, bu yüzden biraz sıkıntı basmadı değil hani:) Bakalım bekleyip, göreceğiz.

SSK raporumu da alıp, şirkete teslim ettim. Doğum gerçekleşince doğum kağıdı ile birlikte bebişin kimliğini çıkarmak, sonrasında kimlik+doğum kağıdı+çalışabilir ve çalışamaz raporlarının asıllları ile birlikte yine SSK’ya gidilmesi gerekiyor, ordan size ne zaman işe başlayacağınıza dair bir belge veriliyormuş, o belge ile doğum kağıdını şirkete veriyorsunuz. Amma karışık, yorucu işler ama ben hepsini şimdiden not aldım ki sonrasında çok uğraşmayalım diye:) Ayrıca hastane çantamın kenarında duran da bir not listesi var, hani acil çıkarsak evden, içine son anda neler koyulacak, kim ne yapacak gibi işleri sıraladığım..

İzinli ilk haftam çabuk geçti, haftaiçi 2 gün kendi evimdeydim, Melis’le erken uyandık hep, kahvaltı yap, biraz tv, biraz internet derken vakit geçiyor. Arada atıştırıyoruz, yemek yiyoruz, müzik dinliyoruz:) Mutfakta vakit geçirmeyi çok severim ben, yeter ki vakit olsun, sıkılmam, bu sürede mutfakta da yemekler kekler börekler yapmadım değil: )İçimde bir yerlerde bir ev hanımlığı yatıo galiba, temizlik yapmayı da çok özledim:) Annecim ve teyzoşum geldiler, evde yapılacak işleri arı gibi bitirdiler, Melis’in beşiğindeki yatağı beğenmeyen, torununa kıyamayan annem koşa koşa içine yatak yaptırdı:) yerleştirdik, halısını da aldı anneannecik, o beğensin istedik, odamızla uyumlu da oldu, engel olamıyoruz, her gelip odayı gezdiğinde, acaba bi tane daha mı yapsak şundan diye söyleniyor, engel olamıyoruz:)

Kısaca haftaiçi çabuk geçti, Eda Teyzemiz geldi, keyifli bol sohbetli bir akşam geçirdik, odamıza şirin mi şirin resim çerçevesi almış can dostum, Melis’in fotolarını koyacak çerçevelerimiz çoğaldı. Mucksss ona!

Son zamanların farkında olunamayan tedirginliğinden olsa gerek, bir günkü ruh halim diğer günleri tutmayabiliyor.. Bazen bir an önce doğsun istiyorum, bazen doğduktan sonrasından da korkuyorum, bazen de tam tersi.. Kasılmalar sıklaştı, ayaklar akşam şişiyor, gece sürekli uyanmaktan güzel uyunamıyor derken, bu zamanların sıkıntılarını da yaşamaya başladık..

Haftaya da geçtikten sonra sanırım gerçek bekleyiş başlayacak, 37. Hafta yazarken bile ne tuhaf geldi, nasıl geçti bu koca zaman, sonrası da kolay geçer mi, geçecek mi, ne kadar süremiz kaldı acaba ...

1 yorum:

  1. evet sonrasıda inan çok çabuk geçiyor,hergün şaşırtmaya devam ettiğinden zamana yetişemiyosun bile..az kaldı güzel günlere,yavruna kavuşmana..takipteyim:)

    YanıtlaSil