İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

19 Haziran 2012 Salı

36. Hafta

36. Hafta
Minik Bir Veda...

Şirkette son haftam olması dolayısıyle iş devirleri ile geçen bir hafta oldu, nasıl geçtiğini anlamadım açıkcası.. Haftanın sonunda ekip arkadaşlarımın şahane sürprizi ile muhteşeemm bir pasta kestik, Melis ve ben bayıldık pastaya:) Fotolarını hepsini düzenleyince ekleyeceğim.
Bu süreçteki desteklerine ve anlayışlarına ne desem az, umarım geri döndüğümde aynı enerjiyle devam edeceğiz her paylaşıma..

Biraz buruk, tuhaf hislerle herkesle vedalaşarak ve en önemlisi dualarını alarak ayrıldım, yeni bir döneme başlayacağız bakalım merak, heyecan ve tatlı bir telaş ile.. Doğum öncesi izin sürecinde bekleyiş belki sıkıcı olabilir mi diye düşünüyorum, evde uzun süre vakit geçirmeye alışık olmayan biri olarak ama bir yandan da yapılacak şeyler var daha aklımda, ilk hafta anlamam sanırım, belki 2. Hafta sıkabilir.. Sonraki hafta da Melis artık gelir zaten diye hissediyorum: ) Aslında gelecekte yaşanacakları hayal edince sıkıntı filan kalmıyor, acaba nasıl olacak, şöyle mi olacak böyle mi diye düşüncelere bi dalınca...

Bu haftanın güzel sürprizlerinden biri de arkadaşım Türkan’ın gelişiydi, hiç de çaktırmadan organize edip, pat diye karşıma çıkınca şaşırttı beni: ) Uzun uzun sohbet edip, kısa ama güzel vakit geçirdik, Melis’ime bir trenchcoat almış ki, çok sevimliii, içinde onu hayal edince yiyesiniz gelir, çok teşekkür ederiz teyzesiiiiii;)

Ev temizliği konusunda da içim rahat artık, çünkü bu haftaiçi deriiiiin bir temizlik oldu evde, 2 karınca gibi ablanın yardımı, annemin de desteğiyle temizlenmedik yeri kalmadı evin, tüller halılar, kıyı köşe köklü bir temizlikten geçti mis misss, hep ya yetişmezse, ya erken olur da ev de hazır olmazsa telaşım vardı. Annem iyi ki varsın sen, iyi ki yakınımdasın, yüzbinkere sölesem ve şükretsem az, çok az..

Beşiğimiz de geldi, hemen süslerini ve nevresimlerini çıkarıp yıkadık, sallanabilir, yer kaplamayan, tekerlekli olması dolayısıyle heryere kolay taşınabilen ve sonra da kolay kaldırılıp saklanabilecek bir sepet bambu beşik, yani tam aradığım gibi, bu yüzden içime sindi. http://www.gurdamarbebe.com sitesini not edip, ihtiyacınız olduğunda inceleyebilirsiniz.

Haftabaşında yine SSK’dan rapor almam gerekecek, iş yerine vermek için. Normalde 37. Haftanız bitince izne çıkmanız gerekiyor (37+1) yani, 32. Hafta raporundan sonra 5 hafta daha çalışma izniniz var, tercih size kalmış tabi, bu bir zorunluluk değil ama ben bir hafta önce izne çıkmayı tercih ettim (36+1). Kendime biraz daha fazla zaman kalsın diye, sonuçta özgür ve rahat olarak geçirebileceğiniz son dönemler, sonrasında zaten hep bebeğinizle birlikte olacaksınız, bakımı konusunda da sorun yoksa, işe bir hafta erken ya da geç dönmüşsünüz farketmiyor bence..

Doğum fotoğrafı konusunu da bu hafta netleştirdik. Şöyle ki aslında referans ile bulduğum farklı bir fotoğrafcı ile tam anlaştığım gün, arkadaşım Tuğba kendi işyerindeki bir arkadaşının memnun kaldığı fotoğrafcının bilgilerini mail attı, onu da arayayım dedim ve iyi ki göndermiş de aramışım, çünkü paket içeriği daha detaylı ve çok fiyat farkı yok, piyasada araştırınca fiyatların çok uç olduğu fotoğrafcılar da var ancak bence güzel kareler yakalamak ve güven önemli olduğu için Ebru ile görüşmemiz ve anlattıkları içime sindi. 
Paket içeriği aşağıdaki gibi;
**** hamile cekimi (bebisin odasinda yada dıs mekanda. Ailenin istegine bagli)
**** bebegin dogum anı-bebek bakım odasi ve hastanede aile cekimi
**** bebegin ilk 10 gununde newborn cekimi.
Bunların yanında tabii ki albüm, dvd, sunum da olacak, ayrıca bize özel bir fotoblok da hazırlayacak hediye olarak. Kısaca hem fiyat, hem tarz olarak bize uydu, hastanenin bulunduğu yerde oturuyor olması, zamansız ya da acil durumda, başka bir çekimle çakışmamız durumunda yönlendirebileceği ekip arkadaşlarının olması da çok önemliydi ki bunların hepsini sağlıyor. İhtiyacı olanlara bilgilerini verebilirim.
Haftaya haftaiçi ya da haftasonu hamile çekimi için gelecekler, aslında mekan farketmiyormuş ama ben odasında olsun istiyorum. Anne-baba fotolarını çekiyorlar doğum öncesi, süperr.
Umarım güzel hatıralar çıkar sonuç olarak: ) Merakla bekliyoruz.

Ha bir de bu hafta Babalar Günü’müzü de kutladık:) Babamıza ufak, güzel ve anlamlı hediyelerimiz oldu kızımla. Bugün için söylenecek çok şey var aslında, 19 yıldır uzağımızda bizi izleyen, koruyan, eminim ki rahat uyuyan canım babam, dualarımız fazlasıyla ulaşmıştır umarım sana............

Öyle ya da böyle, kimi zaman kolay kimi zaman zor zamanları atlatarak son zamanlara yaklaşıyoruz, daha duygusal oluyoruz, heyecan daha yoğun beliriyor..Sanırım bu dönemi stressiz, mutlu ve huzur içinde geçirmemi kendimce uyguladığım şeylere borçluyum, ki aslında normal yapıda stresli ve kendini huzursuz edecek birşeyler bulabilen, detaylarda boğularak yok yere kendini üzebilen bir Balık Burcu üyesi olmama rağmen.. Şunları muhakkak söylemeliyim ki, bu süreçte sizi huzursuz etme potansiyeli olan her insanı uzağınızda tutmayı, onlarla belli bir mesafeyi korumayı başarıyor olmalısınız, herkesin hamilelik dönemi kendine özel yani herkes farklı şeyler yaşayabilir hissedebilir, siz aynı şeyleri yaşayacak ve aynı yogunlukta hissedeceksiniz diye birşey yok, bununla birlikte gelecekte yaşayacaklarınız konusunda çok detaylı düşünmezseniz, çok planlı olmayıp, olayları, alışverişleri ve aklınıza gelebilecek herşeyi  akışına bırakırsanız, eşinizle her zamankinden daha yakın ve huzurlu vakit geçirmek için fedakarlıklarda bulunursanız inanın herşey yolunda gidiyor, tabi olumlu enerjileri çağırmayı da unutmayalım, aklımıza gelen kötü düşünceleri ve hisleri dillendirmiyoruzzz;) 
Evren kazara duyarsa, amannn !!! :)

6 yorum:

  1. ooo çok az kalmış, eli kulağında melis hanımın, gel desen gelir :)inşallah sağlıkla tabii:) bu arada ben son haftalarda çok sıkılmıştım evde, hem bir an önce kucağıma almak için sabırsızlanıyordum hemde ağırlıktan dolayı rahat rahat gezemediğim için sıkılmıştım, ama mutlu son gelince unutuveriyorsun hepsini :)

    YanıtlaSil
  2. evet sağlıkla hayırlı zamanda inşallah:) evet gezsen bi dert, gezmesen ayrı:) idare edicem artık, kış olsa evde güzel vakit geçer de yazın evde olmak bunaltıcı olabilir sanırım. inşallah mutlu olsun, kolay olsun o gelecek son:)saolasın

    YanıtlaSil
  3. Merakla ve heyecanla bekliyoruz Melis hanımı :))

    YanıtlaSil
  4. hayırlısıyla sağlıkla mutlulukla gelsin güzel melis..şimdiden hayırlı olsun tebrik ederimsevgili mürvet :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim güzel dileklerine..

    YanıtlaSil