İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

14 Nisan 2015 Salı

Spor Sevmeyen Anneye Sporu Sevdirmek :)

İlginç bir başlık oldu kabul ediyorum ama yaşadıklarımızı paylaşmadan edemedim, faydasını siz de gözlemleyin diye.. Evet sporu hiç sevmezdim, bakış açım sadece kilo vermek için spor yapılırdı.. Çevremdeki çoğu kişi de bunu bilir..

Sporun çocuklar için faydasından öte anne-çocuk ilişkisinin pozitif yönde gelişmesiyle ilgili bir paylaşım okumuştum, farklı bir blogger arkadaşımın sitesinde.  Özellikle çocuğuyla spor yaparken fotoğrafları, eğlenceli halleri çok hoşuma gitmişti. Haydi Melis artık akşamları spor yapacağız dediğimde bizim minik kuzu başladı daha ben göstermeden, çünkü spor düşkünü babası arada birşeyler gösteriyordu. Sayesinde ben de spora sıcak bakmaya başlamış,  faydalarını da okuyunca, içinde aslında mutluluk barındırdığına inanmıştım ve bu bakış açısı çok şeyi değiştirdi.
Küçük yaşlarda sporu aktivitelerinize dahil ederseniz inanın çocuğunuzun daha aktif, sosyal, özgüvenli büyüdüğünü görreceksiniz, topluluk içinde birlikte haraket ederek, paylaşmayı öğrenmesinde de katkısı olacak.. Bir aktiviteyi alışkanlık haline getirmek, düzen ve disiplini de siz öğretmeden beraberinde getiriyor.

Siz de bu düşüncelerle haraket ederek, birer Olimpik Anne olabilirsiniz. #OlimpikAnneyim etiketi ile sosyal medyada çocuklarınız ile spor yaptığınız anları paylaşabilir, aldığınız her P&G ürünü ile Türkiye’deki tüm çocukların spor yapmasına destek olabilirsiniz.

P&G Türkiye’nin bu heyecanlandıran projesi ile ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Annelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini teşvik etmek amacıyla, ülke çapında “Olimpik Anneler” projesini başlatılıyor. Olimpik Anneler projesinin temel hedefi ülke çapında çocukların spora teşvik edilmesi için farkındalık ve bilinç oluşturmak.  

Ayrıca P&G Nisan ayı itibari ile başlayacak 1 paket= 1 destek kampanyası ile alınan her P&G ürününden elde edilen gelirin bir kısmını Türkiye’de çocuklarımızın sporla büyümesi için bağışlıyor.




Siz de hem projeye destek vermek, hem de çocuğunuzun sporla mutlu büyümesini istemez misiniz ? İlla profesyonel sporcu yetiştirmek değil amaç, sporun hayatlarına katacakları artıları, evet okula gidecekler ya da aileler olarak biz birçok şey öğretmek çabasında olacağız ancak sporla farkında olmadan iletmek istediğiniz tüm mesajları bir bakmışsınız uyguluyorlar. Paylaşmayı öğrenmişler, daha aktifler, özgüvenliler, bunları görmek eminim ebeveynleri de çoook mutlu edecek.
Teknolojinin gelişip, ilerlemesiyle haraketsiz bir nesilin yetişmesinin önüne geçmeliyiz hepbirlikte.

Sosyal faydalarının yanı sıra, sporun çocuğun fiziksel gelişiminde, sağlıklı bir birey olmasında, düzenli beslenmesinde de katkısı büyük. Obezite ile karşı karşıya kalan çocukların yüksek çoğunluğunın sorunu, beslenme şekli/düzeni ile birlikte haraketsizlik! Ayırca haraket etmeyen çocukların paylaşmayı öğrenmesi ve bir toplulukta özgüvenli olması da çok güç!

Sporu oyunla harmanlamayı da öneriyorum, böylece dikkatleri dağılmıyor, eğleniyorlar, birlikte keyifli vakit geçirmiş oluyorsunuz.

www.olimpikanneler.com sitesinde detaylı daha birçok bilgiye, yorumlara, anne tavsiyelerine ulaşabilirsiniz.

Sizlerle Türkiye Spor Kültürü Araştırması özet sonuçlarını da paylaşmak istiyorum:
10 çocuktan sadece 2si spor yapıyor.
100 çocuktan 1’i profesyonel spor yapıyor.
100 aileden sadece 1’i çocukları spor yapmadan önce araştırıyor.
Erkek çocuklarının en çok yaptığı sporlar: Futbol, Basketbol, Koşu
Kız çocuklarının en çok yağtığı sporlar: Su sporları, Bisiklet, Voleybol.
Tatil zamanında dahi spor yapma oranları artmıyor.
Çocuklar günde ortalama 2 saat bilgisayar başında geçiriyor.
Her 10 çocuktan sadece 2’si spor müsabakası izliyor.
10 anneden 2 ‘si ( 15%) spor yapıyor

10 babadan 2’ si ( 15%) spor yapıyor.

Haydi o zaman, Olimpik Anne olmaya!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder