İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

23 Mayıs 2012 Çarşamba

32. Hafta


32. Hafta
Melis’imin minilerini yıkamaca;)

Haftaiçi iş dönüşü, akşamları renklerine göre ayrıştırılan, yaka etiketlerine varana kadar orasında burasında batacağını düşündüğüm ıvır zıvırları kesilen kıyafetlerimiz yavaş yavaş yıkandı:) Haftanın en eğlenceli işi buydu sanırım benim için, minik minik olsalar da çok düşük derecede yıkandılarından ve fazla sıktırılmadıklarından olsa gerek biraz zor kurudular, kuruduktan sonra bir gün daha beklettim havalanmaları için. Eskiden koku hastası olan ben, hamilelikten sonra yumoşsuz, oda kokusuz hayata kolay alıştım sanırım..

Kıyafetleri Dalin’in sıvı bebek deterjanı ile yıkadım, keskin olmayan, sanki hafif bebek kokusu sinmiş üzerlerine:) Yumuşatıcısı da var Dalin’in ancak sıvı deterjanlarda yumuşatıcıya gerek olmadığını düşündüğümden kullanmadım. Havluları, nevresimleri, badileri derken tüm kıyafetleri ütülenmeye hazır beklemeye koyuldu..  (Aslında bloğuma haftalık yazıları eklerken, bir hafta geriden geldiğim için, yani hafta bittikten sonra yazdığım için, şu an ütülenmiş yerleştiler bile, ama düzeni bozmamak adına 33. Hafta yazısında zevkle odamızı nasıl yerleştirdiğimizi anlatacağım:) ).

Oturma odamızda bi sürü şey yığılı durumda, bir an önce yerleştirmek hepsini düzenli görmek istiyorum. Bebek süsleri yapılmayı bekliyor, puseti hazır bir kenarda, önceden ütülenmiş yatak cibinliği ve setleri bir kenarda sarıp sarmalanmış, bir kenarda kapı süslerimiz derken epeyce karışık görünüyor, aslında aklımda hepsinin bir düzeni var, yerleşmek için zamanlarını bekliyorlar diyelim.
Bu haftanın sonunda çalışabilir raporumu almış olacağım ve sonrasında 1-2 gün izin koparıp, kendimle ilgili eksikleri alıp, sonrasında Melis’imiz odasını yerleştirmiş olacağız.

Unutmadan söyleyeyim, bir arkadaşım ahşap bebek harfleri tasarımı ile ilgili bir site kurmuş, aslında yeni başlamış işe, daha da geliştirmeyi planlıyorlar, incelemenizi tavsiye ederim, tasarımları, renkleri süper.. Sitenin adı; http://www.bebekevde.com/. Oda takımını önceden de anlattığım gibi çok sade seçtiğimizden, duvarları boyamayıp, duvar kağıdı da kullanmadığımızdan, minik bir-iki sticker ve duvar süsleri ile renk katmayı planlıyordum, bu yüzden site ile karşılaşmamın zamanlaması çok iyi oldu.. Zaten oda takımı yerleştikten sonra açıkta duran pek duvar kalmadığından, fazla boğmak da istemiyorum, harfleri yatağının başına koymayı planlıyorum, aldıktan ve duvara yapıştırdıktan sonra fotoları paylaşırım..

Odanın camını eşyalar geldiğinden beri hiç kapamadık desem yalan olmaz, ama hala eve girdiğimizde kokuyu hissediyoruz, eskisi kadar keskin olmasa da.. Melis odasına geçene kadar azalmış, hatta gitmiş olur umarım.. Hala beşik bulamadık, bebek araba ve pusetinden sonra en zor seçim bence. Çünkü bambu tarzı olan beşikler biliyorsunuz ki katlanamıyor, 6 ay sonra nereye koyacağım düşüncesi yüzünden tercih etmiyorum. Ahşap ve katlanıp kaldırılabilir küçük bir beşik bulursak kapacağız, aslında Mother Care’de görmüştük, yeniden bakacağız. Aklımdan telsiz alıp, odasında yatırmak gibi şeyler de geçiyor ama herkes zorlanırsın dediği için bir bildikleri vardır diyorum, aslında 6 aya yakın evde olacağım için zorlanmazmışım gibi geliyor ama geceleri sürekli kalkıp başka bir odaya geçmek, aklın orda uyumaya çalışmak yorucu olabilir, en iyisi beşik almak:)

Haftasonu güzelce dinlendik, uyuduk kocimiğimle.. Eskisi gibi erken uyumuyorum, sabahları da çok erken kalkmıyorum bu sebeple, daha doğrusu kimi geceler çok iyi uyuyorum, kimi geceler ise dön dolan, reflü işkencesi, Melis’in sağ tarafıma yoğun baskısı derken zorlanıyorum, gelecek ay uykusuz geçecek sanırım geceler, film kitap filan biriktirmeye başlayayım en iyisi:p Tabi sabah bulantılarının ara ara verdiği huzursuzluk da var, sabaha böyle başlayınca tüm günüm keyifsiz geçebiliyor:( Gerçekten insanın hormonları, ruh durumu aynı olmuyor bu gerçek.. Haftanın son günü ise dışarı attık kendimizi, Melis’in dolap askılarını aldık, sonra arkadaşlarımızla keyifli bir balık sefasından sonra gezdik, güzel geçti.. Gelecek hafta sonu aslında havalar güzel giderse yakın bir yerlere gidip dinlenelim diyoruz ama kesin değil tabi, çünkü Haziran ayına girmiş olacağız, ne bileyim erken gelmek isterse Melis ne yaparız diye olumsuz kuruntulara kapılmıyor değilim.. Planlamaktan korkuyorum ben 3-4 yıldır herşeyi...

Annecimin diktirdiği harika süslenmiş dolap örtüleri de bu hafta geldi, önceleri kızıyordum abartıyorsun bu kadar detaya gerek yok diyordum ama görünce bayıldımmm, kenarları ışıl ışıl kalıp gibi örtüler, çok şık duracaklar eminim. Özellikle pike takımını görmelisiniz, baylıyor böyle şeylerle uğraşmaya canım benimmmm:)

Pozitif doğum hikayelerini okumaya devam ediyorum, ara ara hatırlatayım ki muhakkak okuyunn, herkes aynı şeyi yaşamayacak tabi ama hiç olmazsa psikolojik etkisi bence çok olumlu, doğumu kabus gibi geçen, korkunç bir yüz ifadesiyle anlatma girişiminde olan kişileri dinlemektense.. Blogcu anne süper düşünmüş;) http://blogcuanne.com/tag/pozitif-dogum-hikayeleri/

Melis 2 kiloya yaklaşmış olmalı, akşamları uzanınca resmen dalgalanıyor içimde, dışardan o kadar net izliyoruz kii, muhteşem bir his, bir de hıçkırıkları var tabi, uzun sürüyor ama bu dönemde normalmiş, yine de haftabaşında gittiğimizde doktorumuza soracağım.. Haraketleri yavaşlayınca üzülüyor insan, neden bu kadar sakin diye.. Uzun süre haraket etmediğinde ise sanki içimdeki endişeyi hissediyormuş gibi minik bir tekme atıyor, çok tatlı bişeysin sen, çok !!! 

4 yorum:

  1. ne güzel heyecanlar:)Ben sabun tozu kullanıyorum hala çamaşırlar için, sanki deterjan deyince bebek için olsa içime sinmiyor.Birde beşik olayı gerekli bence, ilk zamanlar saat başı uyanıyor ve 30-45 dk kadar emebiliyor.Başka bir odada, sürekli git gel yorucu olabilir senin için.Sonuçta seninde dinlenmeye ihtiyacın olacak.Birde Emre'de çok hıçkırırdı, hergün bir iki kez pıt, pıt dinlerdim.Çok eğlenceli gelirdi :))

    YanıtlaSil
  2. sabun tozu sertleştirmiyor mu peki ? Aslında kullanan arkadaşlarım var ama Dalin bebekler için ya hani, o yüzden güveniverdim herhalde:)
    evet beşik şart oldu sanırım, bi de benim gibi uykuya düşkün biri için diğer odaya geçmek sorun olabilir:)
    Günde 2 kez filan ama 5 dakikadan fazla sürüyor hıçkırıkları, normaldir diye düşünüyorum:)
    Çok teşekkürler güzel yorumlarına..

    YanıtlaSil
  3. Yok sabun tozu da yumuşacık yapıyor, memnunum ben :) Hıçkırıklarımız bazen 10 dk bile sürüyordu :)

    YanıtlaSil
  4. ok, deneyeyim onu ben sonrakilerde:)
    tavsiyeleri bekliyorum:)

    YanıtlaSil