İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

24 Mart 2016 Perşembe

Ebru Teyze Kreşi :)

Aslında konu başlığım daha uzun..
Güzel bir dostluk.. Ebru Teyze Kreşi.. Kimbilir, belki geleceğin EMEkçiler Oyun Evi;)



Yıllardır arkadaşlık/dostluklarından iyi/kötü çok şey tecrübe etmiş ve bu tecrübeleri artık bakış açısını da değiştirmiş biri olarak çok değer veririm iyi niyetli, güzel dostluklara.. Az-öz-güvenilir dostlarım olsun isterim hayatımda.. Son birkaç yıldır da çok tedirgin yaklaşırım yeni başlangıçlara, dostluk, paylaşmak anlamında.. Bu ayrı bir yazı dizisi konusu tabi:) Benim için ne kadar değerli olduklarını anlatmak adına böyle bir girizgah yapayım dedim;)

Gelelim EMEkçiler kimler; Elif - Mürvet - Ebru'nun baş harflerinden oluşan EMEkçiler, şimdilik sadece bir WhatsApp grubu:) ve aynı sitede yaşayan, çocukları uyuyunca birarada keyifli vakit geçirebilen, sohbet edebilen, halden anlayan minik bir arkadaş grubu diyebiliriz..Umuyoruz ki, gelecekte tescilli, bir mekanın adı olsun, nacizane bir temenni tabi bu şimdilik!
İçinde bolca güven, samimiyet, anlayış ve koşulsuz sevgi barındıran bir ilişki bizimkisi:) O yüzden benim için çok kıymetliler.. Özellikle çalışan bir anne olarak; ardınızda anne yarısı kıvamında davranan, psikolojisini en az kendi çocuklarını düşündüğü kadar önemsediklerini gördüğüm, sevgiyle bakan böyle güzel insanların olması çok çok kıymetli.. Evet özetle; bu hatunlarda kötü niyet, kötü enerji, kötü bakış yok, yıllar eskitmesin diyorum !
Nazara da inanırım ama yazdım bi kere:)

Ebru Teyzemiz'in mesleği de çok değerli, Öğretmen.. Egemen hayatına girince ara vermiş..
Instagram'da #ebruteyzeetkinlikserisi hastagiyle paylaşmaya başladığım etkinliklerimiz ise, haftada birkaç gün Ebru Teyze'mizin kendi evinde,  düzenlediği etkinlikler. Geceleri üretip, kesip, biçip emek verdiği, sevgi kattığı etkinlikler serisi..

Kuzularımız ( Egemen - Irmak - Melis - Yağmur) nasıl eğleniyor tahmin edersiniz. Bu etkinliklerin inanılmaz faydalarını yaşıyoruz.. Kuralları, birlikte birşeyler yapmayı, disiplini, paylaşmayı öğrendiler hem de inanılmaz sabırla davranan Ebru Teyze'lerinden. İnanılmaz ! diyorum çünkü o sabır bende mevcut değil:) Hep aynı ses tonuyla yaklaşması, kriz anlarında sanki sihirli değneği varmış gibi bir anda ortalığı dinginleştirmesi bence büyük başarı.. Ve hepsi ayrı karakterde 4 çocuk.. İnatlaşmalar, kimi zaman krizler derken birbirleriyle çok şey öğreniyorlar, değişik duyguları tanıyorlar, biz de nasıl davranmamız gerektiğini öğreniyoruz ve bence biz de gelişiyoruz. Öyle birşey ki, aile gibi olduk, birbirlerini daha çok arar oldular. Sanki aynı evde ayrı odalarda yaşıyoruz gibi hissediyorum bazen. Hepsi bizim çocuklarımız, o kadar benimsemişiz. Tabi ki, olumsuz durumlar yaşanabiliyor, sevgi pıtırcığı gibi vakit geçirmiyor bu çocuklar:) Olumsuz durumlar her ne olursa olsun kimse kırılmıyor, dert etmiyor, konuşabiliyor, unutuyor..  Dozu iyi ayarlıyoruz ;) Aile gibi olmamızı sağlayan en güçlü ve önemli durum bu sanırım..

En sevindiğim şey, yani bazen düşününce gülümsediğim; gelecekte, doğduklarından beri paylaştıkları bir arkadaşlıkları olacak ve bir sürü hatıraları var.. Umarım tabi güzel, parlak, umutlu, huzurlu bir gelecekte, yine hep birarada olurlar, hayat ayırmaz onları...

Şimdiki derdimiz ise, tahmin edersiniz gibi kreş, okul mevzuları.. Ama bu yazıya endişe katarak keyifsizlendirmek istemiyorum.. Ayrı bir yazı konusu olsun..

İşte bizim prenses kızlarımız ve kızların hep "Kralımız" dedikleri yakışıklı erkeğimiz Egemen'imiz..






















2 yorum:

  1. Harika! Bu bahsettiğiniz sistem Almanya'da çok yaygındır, gündüz annesi ya da gündüz ananesi denir bu kişilere, evinize yakın semtten seçersiniz, çalışma kurumuna bağlı belli standartlara sahip ve denetlenme özellikleri vardır. Genelde 4 çocuk alırlar, yaşları yakın olur ve belli bir saat düzeni içinde bakarlar. Kreşten daha ufak samimi bir ortam isteyen aileler için çok güzel bir yaklaşımdır. Türkiye'de tabii anane babanneler çok olduğu ve baktıkları için yaygın değil ama sizinki hakikaten harika bir örnek olmuş.. Çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiiz, sizin yorumunuz kıymetli!
      İyi anlaşan 3 arkadaş olmamız, ve çocuklarımızın da yaşıt olması çok büyük şans oldu bizim için. Aynı sitedeler, kışın böyle aktiviteler, yazın da site içinde dışarda zaman geçirmeleri bizim de çok hoşumuza gidiyor:) Bu sebeple bu yıl kreşi ertelemiştik, ama sanırım Eylül'de artık başlamaları gerekecek.. Stres sardı bizi..

      Sil