İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

8 Mart 2016 Salı

8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun :)

30’lu yaşlardan sonra kadın; kendinde keşfedemediği, belki arka plana attığı birçok özelliğini keşfeder, netleşir, kesin kararlar verebilir, daha özgüvenlidir derler ama ben kadını annelik öncesi ve sonrası olarak da ayırmak gerektiği gerçeğinden bahsetmek istiyorum. Tabi ki kendimce ve dışardan kendime bakarak..

Hayata bakış açımı, hislerimi değiştiren annelik, yıllardır değiştirmediğim önceliklerimi keskin bir şekilde değiştirdi. Fazla planlı-programlı, fazla titizken şimdilerde görüyorum ki herşey planlandığı gibi gerçekleşemeyebiliyor ve bu durumdan rahatsız olmamayı öğrendim zamanla. Tahammülsüz olduğumu düşünürken tahammüllü biriymişim meğer ! Sabırlıymışım ! Değişmez dediğim önceliklerimi değiştirebiliyormuş bir anda hayat...

Yıllar geçtikçe her kadın mutlaka buna benzer birçok şey keşfediyordur kendinde, ama çok inandığım ve uyguladığım birşey var ki; hayatın koşturmasında, bazen yaşanan ruhen karmaşık dönemlerde bir kadın mutlaka kendi için birşey ya da birşeyler yapmalı ! Uzun süredir yapamadığınız ya da başkalarına basit gelebilecek ama size keyif vereceğini düşündüğünüz birşey, demek istediğim özgürce ve sadece kendimiz için adımlar atmalı, zaman yaratmalı..
Mutlu hissetmeli, kendi iç huzurunu sağlayabilmeli ki bir kadın, etrafına huzur katabilsin. Buna inancım sonsuz.. Sevdiklerinize ayırdığınız bolca vaktiniz olduğunu ama moralinizin düşük olduğu zamanları hatırlayın, keyfinizin olmadığı.. Etrafınızdakilere ne kadar pozitif enerji verebilirsiniz ki ?

Sevdiklerimiz hep ilk önceliğimiz, onlar hep yanımızda olsun fakat arada sırf kendimiz için varsın bencil olalım;) Özellikle anneler, vicdani rahatsızlık duymadan minik kaçamaklar yapın, arkadaşınızla kısa bir seyahat, bakım saatleri, belki tek başınıza bir-iki saat huzurlu, sessiz bir kaçamak..
Bazen kim olduğumuzu hatırlamaya ihtiyacımız var, bunun için zaman yaratalım.

Ruhumuz nefes alsın..


Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder