İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Zamane Babaları

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, yazımız babaları çekiştirmek için yazılmıştır : ) Zamane babaları diyorum çünkü sanmıyorum ki eskiden babalar kendilerini direk ilgilendirmeyen konularla bu kadar ilgilensinler. İyi birşey mi ? bilemedim, hiç ilgilenmemesinden iyi tabii ki ama bahsetmek istediğim aslında bizim düşündüğümüz ve uyguladığımız şeylere değişik yorumlar yapmaları : )

Yaşayanlar anlayacaktır ama yaşamayanlar için yaşamanız lazım ki anlayasınız diyorum : )
Bunlardan bahsetmeden de edemedim. Aklıma gelenler aşağıda, aslında liste uzayııııp gider...

1-      Bu çoraplar çok sıkıyor, iz yapmış gibi yorumlar listemizin başında. Gece çorapla yatmaması  gerekiyormuş kuzucuğun, bence daha o kadar değil, yani çorapsız üşür ki.. Üstü sürekli açık ve bu kadar dağınık yatarken ısrarla çorapsız yatması için faaliyetlerde bulunan..
2-      Acaba evin ısısı normal mi ? Freddy nin kabusu gibi ! Sürekli evde bunu konuşan birini düşünsenize, derece biraz düşse, üşüyor mu, yüksek olsa, terledi bu çocuk diyip çocuğu soyan :@
3-      Melis’e karpuz verelim, domates tattırsak mı ? Domates hem alerjik, e karpuz da daha yeni çıktı değil mi.. Neden ısrar ediyorsun : ) Bu gibi şeyler genelde büyükannelerden beklenir ama sağolsun hiç aratmayan..
4-      Melis bugün su içti mi diye sürekli sorarak, bak nasıl susamış, su vermiyorsunuz çocuğa diyen.. Sanki gerçekten su vermiyoruz ya da içiyor da vermiyoruz diyebilirim, çünkü su içmeyi çok sevmiyor, her türlü denememize rağmen, lakır lakır suluk ile içtiğine çok şahit olamadık.
5-      İşten gelince yüzündeki ya da elindeki, kolundaki vs. ufacık bir kızarıklık veya lekeyle ilgili yarım saat konuşup, acaba neden oldu diye sebebini bulmaya çalışan J
6-      Aman şuraya değmesin, acaba su soğuk mu/sıcak mı, kulağına su girecek şimdi v.s. gibi yorumlarda bulunarak banyo esnasında strese sokan..
7-      Gün içindeki uyku saatleriyle ilgili, bugün az uyumuş, şu an uykusu var uyutsak mı gibi aslında bizim yönetebildiğimiz durumlara benzeri yorumlar yapan..
      
       sevgili babalar : )

Emin olun biz bunların hepsini fazlasıyla düşünüyor, uyguluyor ya da önlem alıyoruz, yardımlarınıza her zaman ihtiyacımız var, tamam düşünün konuşun müdahale edin ama bi kere söylemeniz yeterli :D

Biraz eğlenelim diye yazayım dedim.
Eşimin babalığa zaten hazır olmasından dolayı olmalı ki, sonsuz desteği ve ilgisinden şikayetlenmem mümkün değil, şimdilik : ) Değişeceğini de sanmıyorum, bu zamana kadar en zorlu zamanlarımızda bile bunalıp söylendiğini hatırlamıyorum. Melis sözkonusu olunca koşul, şart yok onda. Böyle uzun yıllarımız olur umarım..

 Siz de benzeri yaşadığınız durumları yorum olarak yazabilirsiniz kızlarrr!

Sevgiler...

1 yorum:

  1. Canım Melisciğin babası biraz daha detaycı olsa da şimdiki babalar çok şükür ki hem ilgili hem sorumluluğu paylaşmayı biliyor.. Bizim evde de çorabın sıkması pek bir gündemde ama olsun ilgilenmesi , çocuğumuz için benim kadar endişenlemesi beni rahatlatıyor güven veriyor.

    YanıtlaSil