İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

19 Mart 2013 Salı

Diş Buğdayı Partimiz


Hazırlıklarımız, telaşla karışık heyecanla, keyifle tamamlanmıştı, 16 Mart Cumartesi öğle saatine doğru.. Herşey kusursuz olmalıydı, Melis’ime güzel bir hatıra kalmalıydı günün sonunda.





Davetli kişiler, yakın akrabalarımız ve yakın arkadaşlarımdan oluştu. Hepsi bizi kırmadan yanıbaşımızda oldular, ayrı ayrı teşekkür ediyoruz kendilerine: )

Malum eski bir gelenek ama son birkaç yıldır yakın çevremde diş buğdayı ile toplaşan arkadaşlar çok olunca, araştırmalarım uzun sürmedi.
Diş buğdayımızı babaannemiz yaptı, karmançorman olmayan birbiriyle uyumlu olarak hazırladığım karışımlarla birleşince de güzel oldu. Kadehlerimizi önceden organze pembe-mor kurdelelerle süslemiştim.  Buğdayımız; nohut, kuru incir, kuru kayısı, fındık, kuru üzüm, ceviz, nar, pudra şekeri ve hindistan cevizinden oluştu. İnternetten araştırırsanız çikolata ve şekerleme katılan tarifler de var ama bu karışıma bir de onları yakıştıramadığımdan, benim tercihim bu şekilde oldu. İsterseniz katabilirsiniz. Tavsiyem buğdayı yemek öncesi ikram etmeniz.. Ben önce herkes karnını doyursun sonra ikram ederiz dedim ama günün asıl ikramı sona kalmış oldu. Bu sebeple önceden ikram edin bence.


Ev süslerimizin bir kısmını, Kadir Has Çocuk Dünyası’ndaki minicik ama içinde dünya kadar süper süsler satılan dükkandan yaptım. Peçete süsleri, ilk dişim simgeli balonlarımız, nazar boncuklu süsler, renkli keseler, vs. gibi süsleri buradan aldık. Burayı bilmeyenlere gitmesini tavsiye ediyorum. Kaliteli ve uygun fiyatlı kıyafetleri de bulabilirsiniz bebişleriniz-çocuklarınız için. Tek bir yere gidip tüm ihtiyaçlarınızı giderebiliyorsunuz. Eminönü’nde dolanmanıza hiç gerek yok. Asıl süslerimiz için ise Purple and Purple’dan Bikem Hn.a sonsuuuz teşekkürler, tam istediğimiz gibi tasarlayıp sorunsuz bize ulaştırdığı için.. Mevlüt hediyeliklerimiz olan minik kavanozlarımızı da buradan yaptırmıştık. Memnun kalınca diş buğdayında da tercihimiz yine kendileri oldu. "Melis'in Diş Buğdayı Partisine Hoşgeldiniz" yazılı dekoratif bayraklarımızı, parti çubukları, minik popcorn kutuları, süslü kürdanlar ve ponpon süslerimizi pembe ve mor renklerde istediğimiz gibi tasarladılar. Bayraklarımızı masamızın arkasına astık, parti çubuklarımızı dekoratif saksılarla masamızın baş köşelerine koyduk, popcorn kutularımıza şekli hiç hoş olmayan ama malum günün anlamına uygun diş şeklindeki jelibonlarımızı koyduk: ) Ponpon süslerimizi de masamızın başına astık. “Melis’in Tavsiyesi” yazmasını istediğim süslü kürdanlarımızı da turtalarımıza taktık. Ve bir sonraki kutlamada kullanmak üzere sakladık: )


Kurabiyelerimizi uzun araştırmalarım sonucu Kurabiye Fırını'na yaptırdım. İncelerseniz içinize sineceğine eminim. Hem uygun fiyat, hem sağlıklı malzeme, lezzet, tasarım derseniz bence tercihlerinizi karşılayacaktır. Yıldız Hn. hızlıca hazırladı ve iki gün öncesinden kurabiyelerimizi ulaştırdı. Kendiniz yapmak isterseniz de bolca kalıp seçeneği mevcut, açıkcası hem vaktim yoktu hem de bu kadar güzel tutturamazdım sanırım. Mali açıdan da aynı fiyata geldiğini düşünüyorum.



Hediye seçeneğimiz bu sefer magnet oldu. Zaten Melis doğmadan önceki notlarımda da vardı: ) Fotomagnet'ten kendiniz tasarlayıp, şekil şemal, kalınlık incelik, boy gibi seçenekleri de isteğinize göre düzenliyorsunuz. Örnekleri önceden paylaşıp, onay alınca basıma geçiyorlar, şansımıza kapı posteri de yapıyorlardı, çünkü kapıya ne assam, fotoğrafını kendim mi bassam diyordum ki fotomagnet zaten yapıyormuş: ) Hoşgeldiniz yazılı minik bir poster de yaptırmış olduk böylece. Magnetlerimiz de sevdiklerimizin dolaplarında yerini almış oldu..





Asıl önemli olan kıyafetimizdi. Mağaza mağaza dolaşmalarım sonucu istediğim gibi bir elbise bulamamıştım ki, iyi ki bulamamışım. Aslında tütü yaptırmayı doğumgününde düşünürken, diş simgeli tütüleri görünce dayanamadım. Sonuçta doğumgününde de farklı renk ve konseptte yaptırırım diye düşündüm. Birkaç adresle mailleştik, içime sinen Banu Tütü oldu. Banu Hn. yoğunluğunun arasına hızlıca sıkıştırarak tütümüzü hazırladı, çok da güzel oldu. Hem de tam takım, tütü, body, ayakkabı, saç bandı. Normalde bunları ayrı ayrı araştırıp, uydurmaya çalışacaktım. İnanın fiyatı da çok uygun, bebek özel gün elbise fiyatlarını bilirsiniz, güzel birşey almak isterseniz gerçekten pahalı, e bir de ayakkabı, bant vs alayım derseniz daha pahalıya malolabilir.




Dişimizi ilk gören Anneanneciğimizden güzel güzel hediyeler aldık, en anlamlısı Kumbara Hesabı oldu: ) İşbankası’nın kumbaralarını bilirsiniz. Anneciğim Melis’e hesap açtırmaya kararlıydı ki aklına kumbara hesabı gelmiş, kumbaramızı ilk yatırımıyla birlikte odamızın köşesine yerleştirdik, bozuk paralarımız artık cüzdanlarımızda yer almayacak belli oldu: )

Sırasıyla bahsediyorum; sonraki hediyemiz babaannemizden geldi, minik küpeler: ) Artık kulaklarını deldirme zamanı geldi Melis’imin ama nasıl yapacağız bakalım, canı çok acımasa:(

Anlam yüklü diğer hediyemiz minik ormanımız.. Tuğba teyzemiz, canımız, yıllarımın eskimeyen dostu, Melis’e Tema’dan fidanlar hediye etti, sertifikasını odamıza yerleştirdik hemen, dişlerimizle birlikte büyüyecek küçük bir ormanımız var artık !!!

Yine benim kardeşten öte can dostum, Melis’in yolda olan minik kardeşinin annesi, teyzesi Eda’dan küçük küpelerimizi aldık, hem de sadece Melis’e değil, diş buğdayından birkaç gün öncesi doğum günüm olması dolayısıyle Melis ve bana aynı küpeleri almış, ne şeker di miii ! Birlikte takacağız kuzumla: )

Birbirinden güzel, kullanışlı, bıcır bıcır diğer hediyelerimizi alan tüm arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz tekrar. Hiçbirini değiştirmemize gerek kalmayacak, hepsi harika çünkü, hemen yıkadık -ütüledik bilee.. 

Günün eğlenceli minik bir bölümü de malum meslek seçimi: ) Bizim kız hesap makinesine yapıştı: ) Anlaşılan annesi gibi Finanscı ya da babası gibi matematik sevdalısı olacak: ) Anneannesinin hayali olan Mimarlık şimdilik kenara itildi..


Günün özetine gelirsek de, Melis’im uykusunu alsın, karnını da doyursun diye saati buna göre ayarlayıp, davetli kişilere bilgi vermiştik. Uyku düzeni biraz bozuldu tabi.. Karnını da doyurduk ve ev kalabalıklaşmaya başlarken giyinmeye başladık. Önce şaşırdı, tütüsünü elleyip durdu, kafasındaki bandı tutmaya çalıştı derken alıştı ancak kalabalık çoğalınca, pasta kesimi sırasında huysuzlanarak ağlamaya başladı, sıkılmıştı çünkü, hiç terlemeyen kuzucum bir anda su gibi olmaya doğru yol alırken, hızlıca pasta kesip, fotoğraflarımızı çekilerek karmaşadan kaçtık: ) Kıyafetlerimizi çıkarıp yatağımızda oynaştık biraz, sonra daha rahat şeyler giyerek güne devam ettik.  Korktuğum kadar olmadı, yani artık anlamaya başladığı bu döneminde ilk kez bu kadar kalabalığa girecekti, acaba korkar mı ağlar mı derken, tahmin ettiğim gibi geçmedi.



Eğer benim gibi müziği çok seven biriyseniz ve bebeğiniz de sevsin istiyorsanız, karnınızdayken başlayın dinlemeye ve doğduğu andan itibaren muhakkak müzikle oynayın onunla: ) Gerçekten işe yarıyor, hazırladığım çocuk müzikleri cd.si Melis huzursuzlandığı her an işe yarıyor, her akşam hoplayıp zıplıyoruz çok eğleniyor mesela. Bu yüzden müziği de günümüzden eksik etmedik, hatta canımmmm İlknur’umun minik kuzusu Kayra’nın dans showunu izledik: )


Sıra doğum günü organizasyonumuzda..


Sevgiler: )

7 yorum:

  1. caanım herşey çok güzel mis gibi yamışsın eline sağlık, allah düğününü de göstersin :) sadece fotoğraflar çok çok küçük kalmış blogda alnaşılmıyor :(

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz, amiiin:)
    aslında üzerine tıklayınca kocaman açılıyorlar, hatta çok büyük olduğunu düşünmüştüm, yeniden dener misin.

    YanıtlaSil
  3. Minik kokoşlarım benim, elma şekeri gibi çooookk tatlısınız... Mürvetcim çok uğraşmışsın ama değmiş Melis kocaman bir genç kız olunca bu fotoğraflara bakıp bakıp öpüşüp koklaşacaksınız :) Ne güzel....

    YanıtlaSil
  4. Siz çok güzel olmuşsunuz amaaaa süpersiniz :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş , tüm detayları düşünmüşsünüz. Ben de bi anne adayıyım. İlerde tecrübelerinizden yararlanıcam umarım. Ben de kızıma yazıyorum varlığını hissettiğimden beri. Sevgiyle
    http://www.didemmyaylaci.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. merhaba... Bloguma hoşgeldin :) Ben de sana geldim. Harika bir "ilk diş kutlaması" olmuş.

    YanıtlaSil
  7. canımmm çok çok tatlısınız , hazırlıklar muhteşem olmuş Meliscik senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı :) minik dişi hayırlı olsun hepinize , hep böyle kutlamalarınız güzel anlarınız olsun inşallah ...

    YanıtlaSil