İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

12 Mart 2013 Salı

8. Ay


Doktor kontrolümüz aşısız geçti bu ay, 1 yaşına kadar aşı olmayacak hayatımızda, herkesin bildiği gibi yeni çıkan 1 yaş altı için yapılan kızamık aşısı harici. Aslında kararsızdım yaptırmasak mı acaba diyordum, fikrim değişti, gelecek hafta kızamık aşımızı da olacağız. Muayene sırasında eskisi gibi gülücükler saçmıyor pıtırcık, ilk başlarda doktorla eğleniyor ama sıra ölçümlere gelince mızıldaklık yapıyor: ) Balık, kuru bakliyat yemeye başlayacağız artık. Kuru bakliyatı biz geçtiğimiz ay çorbasına katmaya başlamıştık. Balık olarak somonla başlayacağız. Umarım annesi gibi balığı sever bizim kuzu. Biz yemek yerken de sürekli bişeyleri tatmak istiyor zaten, abartmadan eşlik etmesini sağlıyoruz biz de: ) Yumurta konusunda hiç içim rahat değildi, İpek Hn.ın çiftliğinden mi sipariş versem dedim ama yumurta bu sürekli sipariş vermek durumunda kalacaktım, eşimin bir tanıdığı ve eniştem bize organik yumurtalar göndermeye başlayınca içimiz rahatladı. Ayrıca İpek Hn.ın çiftliğinden yine misss gibi domates püreleri, fasulyeler, biber salçaları aldık, Melis herşeyi güzel güzel yemeye başlayınca her hafta gönderdiği o muhteşem listeden faydalanacağız artık: )

Oyun halımızı artık salonumuzun orta yerinden kaldırdık, çünkü minnacık alanda sabit durmuyor Melis, yerine halımıza bir örtü serdik ki rahat rahat gezinsin  kuzucuk diye. Ev tipi ana kucağını da kaldırdık, çünkü orda öyle oturup sallanmak artık çok hoşuna gitmiyor, hamağımızı şimdilik kullanıyoruz. Ama yakında onun da küçük geleceği kesin. Zaten gündüz uykuları da azalınca çok kullanmayıp, bir şekilde idare ederiz diye düşünüyorum. Oyuncaklarımızın sayısı da çoğalmaya başladı, çok çabuk sıkılıyor çünkü, abartmayacağız dedik ama sanırım dayanamıyoruz: ) Sürekli oyun oynamak istiyor, ilgilenmez yanında durmazsak yaygara başlıyor, akşamları hepberaber oyun oynuyoruz: ) Anneannesi zaten arkadaşı gibi, işten geldiğimde çığlıklar, oyunlar, kahkahalar.. Yorulsa bile akşam yine ilgisini eksik etmiyor, halbuki ben dinlensin diye rahat bırakmaya çalışıyorum onu ama dayanamayıp bazen o uyutuyor, birkaç saat aralıksız uyuyalım diye, canım annemmmmm !

Banyomuzu artık küvette yapamıyoruz. Banyodaki küvetimizin içine E-Bebek’te satılan banyo oturacından aldık, hem korumalı, hem küvete yapışan bir oturaç.. Bizimki aşağıdakinden, çok memnunuz, hem güvenli, rahat rahat, bol su ile eğlenerek banyo yapıyoruz  Melisimle: ) Daha önce de alabilirmişiz aslında ama üşür diye endişelendiğimden almamıştım:S



Yürüteç konusuyla ilgili fikirlerim hala net olmamakla birlikte, yine de denemek istedik. Arkadaşımın şirine kızı Defne’nin yürütecini ödünç aldık: ) Günde en fazla 20 dk.kullanılmalıymış, bazen bu kadar bile durmuyor, ilk zamanlar çok alışamadı ama şimdi fıldır fıldır geziniyor peşimizde, çok tatlııııııııııııı : ) İlk adım ayakkabısını bile aldık şimdiden, yakın dönemde giyip yürür inşallah.. Yürüsün de gör diyenler oluyor eminim okurken : )

Size geçtiğimiz haftalarda bahsettiğim Aquababies seminerine katıldım.  Türkiye’deki faaliyet gösteren tek temsilci olan Aquababies-tr’nin kurucusu Ayşe Natalie Akcan’ın paylaştıklarını özetlemek istiyorum sizlere;

* Derse ister anne, ister baba eşlik edebiliyor, diğeri de izleyebiliyor.
* Movenpick, Conrad gibi otellerde eğitim veriliyor. Bebeğiniz özel bir kıyafet giyiyor su geçirmeyen, ama isterseniz bunu giydirmeyebiliyorsunuz, bunu giymezse de yüzme bezinin üzerine minik bir mayo giyiyor.
* Bebeğiniz havuzdaki diğer bebeklerle oynarken paylaşmayı öğreniyor.
* İlk derste küçük kısa dalışlar gerçekleştiriliyor.
* Bebek nefes kontrolünü öğreniyor.
* Doğru yapıldığında dalışlar tehlikesiz ve eğlenceli oluyor, bunu da bebeğe öğrettikleri bir komut ile sağlıyorlar.
* Derslerden sonra bebeklerin rahat uyumaya başlayabildikleri oluyor.
* Yüzme kıyafeti ve bezini almak zorunda değilsiniz, kendileri temin edebiliyorlar.
* Havuz yeni nesil yöntemlerle temizleniyor, iyon, ozon gibi. Yani cilt dostu yöntemler kullanılıyor, hijyen için ise az miktarda kimyasal kullanılıyor.
* Deneme derslerine katılabiliyorsunuz.
* En ufacık bir tedirginliğiniz varsa gitmek zorunda değilsiniz, programda ebeveynlerin rahat olması çok önemli.
* Dersler haftasonları da var, yarım saat sürüyor, bebekler daha fazlasına dayanamayabiliyorlarmış.

Aklıma gelenler bunlar, kısa zamanda deneyimlemek için sabırsızlanıyoruz: )

Özetle, yeni mimikler, hareketler, kıyafetler, hazırlıklar, heyecanlarla 8. ayımızı bitirdik. Minik kuzumuzun diş buğdayı partisine hazırlıklarımız çoktan başladı, daha doğmadan hatta karnıma düşmeden bile belliydi aslında birçok şey.. Her aklına geleni, gelecekte lazım olur diye not eden ve fazla düzenli, planlı bir annesi olunca hal böyle oluyor, e keyifli de oluyor, daha az telaşeli geçiyor diyebilirim. Bu konudaki hazırlıklarımız ve yaşadıklarımızı ayrı bir postta bahsedeceğim, malum henüz kutlayamadık, 16 Mart’ta toplaşacağız, sonrasında detayları zevkle paylaşacağım;) Zaman çok çabuk geçiyor, doğum gününe de 4 ayımız kaldı, o zaman da ne heyecanlı olacak hazırlıklarımız kimbilir, planları gerçekleşince ve güzel olunca herşey mutlu hissediyor insan, hep bu günleri bekliyormuşum sanki, mutlaka bir kızım olmalı benim derdim, gerçekten çok istiyordum ki dünya tatlısı bir varlığa sahip olduk, daha ne isteyeyim..


Herşey herkes için güzel, keyifli, rengarenk olsun, bahar da gelsiiiiin daha mutlu olalım: )

İşte bizim 8. ayımızdan fotolarımız..





1 yorum:

  1. çok bambaşka birşey ya.. ne yapıyoduk ki onlardan önce :) Allah uzun ömür sağlık versin hepsine :)

    YanıtlaSil