İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

3 Temmuz 2012 Salı

39. Hafta


39. Hafta
Son..

Hikayemizin, maceramızın sonuna geldik, ya da yeni bir maceranın başlangıcına diyebiliriz.

Melis’imiz 05.07.2012 Perşembe günü ( 38 + 5 ) dünyamıza katılacak hayırlısı ile..

Doktorumuza Salı günü muayene için gittik, geçtiğimiz hafta bahsettiğim gibi yüzü biraz ters pozisyonda hala, ayrıca çok da kilo almamış, son haftalarda hızlı ve çok kilo alması gerekirken, 2 haftadır içeride huzursuz ve sıkıntılı sanırım.. Normal doğum olmaz demiyorum, olur ancak 24 saat sürebilir, eğer doğum esnasında kafası dönmez ise forseps ile alabiliriz ve omuzu takılabilir, bunlar tabi ihtimal, dönerse sorun yok ama dönmezse bana küfredebilir ayrıca çok yorulup, perişan olabilirsin dedi Tansu Bey. Bunları destekleyici açıklamaları ile düşünüp, sanırım doğru kararı vererek, sezaryen olmasını istedik. Sonuç olarak normal doğum yapabileceğim düşüncesi, heyecanı ve isteği böylece son buldu. İlk gün çok etkilendim, tuhaftım, üzüldüm ama alıştım sanırım.. Yani sonuçta riske atarak beklemektense, sağlıklı olan doğum şekline karar vermek en mantıklısı.

Epidural olacak doğum ve Murat da yanımda olacak: ) Heyecanlıyız, karmaşığız, bekliyoruz..

Sabah hastanede olacağız, tetkikler ve yatış işlemleri için ve büyük ihtimalle Cumartesi Melis ile eve döneceğiz. İnşallah doğum sonrasında da çok acı çekmem ve miniğimle ilgilenebilirim. Gerçi Tansu Bey çok güveniyor bana:) Akşam koridorda yürüyen bayanlar arasında olacaksın ve sorun yaşamayacaksın diyor.

Bugün de evdeki son hazırlıkları, hastane çantasını düzenledik, annecim bizimle kalmaya başladı, ah o olmasa ben napardım ya..

Yarın ise kendimle ilgili son hazırlıkları tamamlayıp, eğer becerebilirsem güzel bir uyku çekmeyi düşünüyorum, son dönemlerde uyku sorunu yaşamadım ama ertesi gün heyecanı yakamı bırakmaz muhtemelen, sabah hepbirlikte Melis’i almaya gideceğiiiiiizz.

Aşağıda hamile foto çekiminden Ebru’nun gönderdiği bi fotoyu paylaşıyorum: ) Diğerlerini sonra getirecekmiş, doğum ve hastane fotoları ile yenidoğan çekimini tamamladıktan sonra..

Mübarek günde de geliyor kuzucuk, duaları bekliyoruz...

Bakalım gelişmeleri ve yaşadıklarımızı ne zaman yazabileceğim kimbilir, en kısa ve en müsait zamanda olacağı kesin, hiçbirşeyi unutmak istemiyorum çünkü, Melis’im ilerde tüm ayrıntıları gülümseyerek okusun...




5 yorum:

  1. Hayırlısı olsun canım,bebişini gule gule kucagına ladıgını da görmek kısmet olsun inşallah.Kolay ve sorunsuz bır dogum diliyorum.sevgılerımle.

    YanıtlaSil
  2. Melis aramaza hayırlısıyla gelsin de nasıl gelirse gelsin canım. Çok güzel bir hamileydin, şimdi de çooooookkk güzel bir anne oluyorsun.. Ne kadar korkuyordun, bak artık ne kadar cesursun.. Melis daha gelmeden ne çok şey kattı sana... Minik mucize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pisiiiiim, nasıl da güzel tanımlamışsın, daha cesaretliyim galiba:) hep ve daha çok güzel şeyler katar inşallah.

      Sil
  3. nasıl özendim anlatamam.. sağlıklı güzel günler olsun..

    http://bgcloset.blogspot.com/

    YanıtlaSil