İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

11 Şubat 2014 Salı

Oyuncak / Oyuncak Seçimi

Bu konuyu şu yaşta şu oyuncağı alın ya da bebekler en çok bunları seviyor demek için yazmadığımı baştan belirteyim: ) Hem kendi deneyimlerimizi paylaşayım, hem de ilk oyuncaklarımız da kayıtlara geçsin bloğumuzda dedim..

Çünkü bu minik kuzuların sağı solu belli değil, bir gün bir oyuncağın yüzüne bakmazken, diğer gün uzun vakit geçirebiliyorlar. Hatırlıyorum, ilk oyuncağımızı alırken nasıl heyecanlandığımızı, artık etrafta olup bitenlere tepki verebilip, takip etmeye başlayınca, acaba ne alsak diye bakınmaya başlamıştık toys shoplara: )

İlk oyuncaklarımız aşağıdaki fotoda gördükleriniz: )



Melis genelde kitapları kurcalamayı çok seviyor, en uzun vakit geçirdiği kitaplar diyebilirim. Tabii ki bunlar, bizim onun için özel alıp seçtiklerimiz değil, bizim kitap ve dergilerimiz: ) Eğer nasıl dikkatini çekecek bir kitap almalıyım derseniz size “Soframda Gökkuşağı” isimli kitabı tavsiye edebilirim, renkler inanılmaz canlı, içindeki herşey gerçek gibi ve inanılmaz detaylı bir şekilde oyun halinde tanıtılmışlar..


Bilirsiniz farklı boyut ve şekillerdeki aşağıdaki tarzda geliştirici oyuncakları, bunlar da faydalı ve sevdiklerimizden.


Biraz acele edip, belki ilgilenir diye düşünerek aldıklarımızın bir kısmı da aşağıda.. Bu gibi şeyleri bence almak için acele etmeyin, ilgilenmiyor diyemem ama bunları alana kadar daha faydalı şeyler alınabilir..  “Neşeli Köpek” için aynı şeyi söyleyemeyebilirim, bunu seviyorlar;)



Aşağıdaki balık yakalama oyuncağı.. Bu bence el-göz koordinasyonunu sağlayabilmesi için mutlaka alınması gerekenlerden.. Birlikte balıkları yakalarken çok eğleniyor ve siz de eğleniyorsunuz: ) Yine aynı fotodaki çekiçli ahşap oyuncak da el becerisi için tercih edilebilir.







Yuvarlak, iç içe geçebilen, sayılı oyuncaklar etraftan da duyduğum kadarıyla miniklerin çok hoşuna gidiyor, Melis ilk zamanlar epey severdi bunları, şimdi ara ara yine oynuyoruz.



Kız çocuğunuz varsa, aşağıdakilerin evinizde olmaması imkansız sanırım: ) Biz hergün evi süpürüyor, ütü yapıyor ve sonrasında çay içiyoruz mesela: )) Bu sıralar favorilerimiz bunlar.



İki yaşına yaklaştıkça çocuklar sosyal hayata geçiş için yoğun bir hazırlık döneminde olurmuş, bu doğru olmalı, yaşayarak görüyoruz, ilk zamanlar asla oyuncaklarını paylaşmazken, şimdi yakın yaştaki arkadaşlarıyla vakit geçirebilip, paylaştıklarını görmek inanılmaz..

Parmak oyuncaklar da çok eğlendiriyor, yazdıkça aklıma geliyor daha birçok oyuncak ama başta da söylediğim gibi, o kadar onlarla ilgili ki bu durum, birinin dikkatini çekenle diğeri ilgilenmeyebiliyor. Başkasında görüp, çok sevdiği oyuncağı hemen koşa koşa eve aldığımda hiç bakmadığını bilirim çoğu kez..

Belki gelişim düzeyleriyle de alakalı, oyuncakların üzerinde hep bir yaş aralığı belirtilir ya, ona hiç uymam ben mesela, “aa Melis bunu sever ya da sevmez” diye bildiğimden, düşünerek alırım.. Her çocuk birbirinden farklı, yaş grubunu düşünürken, gelişim düzeyini de hesaba katmak gerek.

Uzun uzuuun vakit geçirilen, eğlenceli bir oyuncak da su bence, evet SU: ) Biz bazen yemek yemekte zorladığı dönemlerde bile hemen önüne bir kaba su koyuyoruz, yanına da birkaç oyalayıcı şey, inanılmaz eğleniyor, hatta suda haraket edebilen balıklardan da alıp bulundurun evde, banyoda çok eğlenecektir.

Hamurlar iki yaştan sonra ilgisini çeker diyorlar, ben ara ara oynayalım diye çıkarıyorum, hatta kalıplar da aldım ama Melis pek sevmedi hala, denemeye devam artık: )

Aşağıda Sevgili Milda’cığın şeker annesi Nalan’ın önerdiği boyalardan aldık, gerçekten süper, ne ele iz bırakıyor, ne de eşyalara, bu dönemde olan bebikleriniz için mutlaka alın derim. Ayrıca kendisinin bloğunu da inceleyin, yaptıkları Montessori aktivitelerini sıkça paylaşıyor.



Oyuncak konusu derin mevzuu: ) Çok büyük paralar veriyoruz kimi zaman dayanamayıp evet ama eminim siz de görüyorsunuzdur mesela Melis’in bazen gereksiz bir poşetle, bir eşyanın kutusuyla, iplerle, kolyelerle, eşofmanınızdan sarkan bağcıkla bile oynadığı oluyor, gülüyoruz ne cinssin kızım sen diyerek: )

Ara ara oyuncakları değiştirmek çok işe yarıyor, mesela ilgilenmediği oyuncakları kaldırıyor, bir süre sonra yine çıkarıyorum ve yeni bir oyuncakmış gibi ilgilendiği oluyor, aktivite oyuncaklarını ise hep ortalıkta tutmuyorum, oynuyoruz ve ilgisi dağılınca kaldırıyorum..

Sonuç olarak işin sonu yok, bu pazarın sonu da, inanılmaz çeşit, farklı fiyatlarda, bizim bile bazen aklımızı alan, çocuklaştıran bi dünya şey var değil mi ?

Banyo oyuncakları kategorisinde olan bu fotodaki Summer Infant Tub Time Bubble Maker’ı olur da bir yerde görürseniz ne olur haber verin arkadaşlarrr ! Çok istiyorum ben bunu, balon delisi olan Melis’e banyo oyuncağı olarak: ) Türkiye’de şu sıralar yokmuş, baya araştırdım, zaman zaman yine bakıyorum ama denk gelirseniz ve haber verirseniz çok sevinirim. Bu tarz birçok şey var ama biz bunu istiyoruz: )




Melis’in şimdilerde favorisi olan filiyle eğlendiği videoyu paylaşmadan edemeyeceğim: )

                                                                           https://vimeo.com/86396270


2 yorum:

  1. balık tutma oyuncağını nerden almıştınız acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markasını hatırlamıyorum şu an ama bana mail atarsanız, fırsatlarda çok rastlıyorum, gördüğümde bilgi veririm size.

      Sil