İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

18 Haziran 2013 Salı

12. Ay

12. ayımızın içindeyiz, doğum gününe sayılı günler kaldı Melis’in. Tarifsiz bir heyecan, mutluluk, gurur, umut ve dahasıyla dopdoluyum diyebilirim.  Doğum günü hazırlıklarımız bitmek üzere, öncesinde tatil telaşımız da var. Telaşımız diyorum çünkü koca bir bilinmezlik var önümüzde. Acaba harika geçti hiç korktuğumuz gibi olmadı diyerek dönmek istemeyecek miyiz, yoksa kardeşim çocuk yaptıysan tatil sana haram, çok kötü mü geçti diyeceğiz bakalım. Etrafta bunu deneyimlemiş arkadaşlarım çok olmasına rağmen, yanımda neler götürmeliyim önerileri dışında yaşadıklarını çok sormuyorum, anlattırmıyorum da, olumsuz geçirenler varsa daha gitmeden moralim bozulmasın : ) Sonuçta bence bebeğin ve sizin ruh halinize göre değişen şeyler.. Neyse, tatil detaylarını dönüşte paylaşacağım, yanınızda eksik etmemeniz gerekenler listesiyle tabii ki. Şu an bir liste var elimde ama belki çoğu gereksizdir..

Melis’in bir yaşına girecek olmasının olumsuz yanı sanırım süt iznimin bitecek olması : ( Her hafta 4 gün çalışıyor olmak benim için muhteşem birşeydi, hem Melis’le birlikte daha çok vakit geçiriyordum, hem de birçok işimi halledip, haftasonu rahat ediyordum. Kuzucuğumla sadece tam zamanlı 2 günümüz olacak, içimi nasıl burkuyor yaşayanlar bilir..

Bir yaşına girdiği ertesi gün ise çok büyük beklentilerim var : ) Neden ? Çünkü her konuda mutlaka bir yaş muhabbeti var.  “ 1 yaşından önce şunu şunu yiyemez, 1 yaşına gelsin gece hiç uyanmayacak, 1 yaşına gelsin yürüyecek, 1 yaşına gelsin düzene oturacak herşey vs. vs.” gibi. O yüzden o gün Melis’e sihirli bir değnek dokunacak ve herşey daha güzel olacak diye bekliyorum : )) Özellikle uyku konusunda !

Uyku demişken, bu ay Melis’i odasında yatırma çalışmalarım başladı. Her ne kadar bazen umutlansam, bazen yok yok olmayacak alışamayacak desem de kararlıyım. Bu dönem biraz yorucu, çünkü Melis yerinden kaldırınca uyanıyor, bu yüzden iyice uykuya daldığına emin olup, alıp yatagına götürdüğümde bir süre uyuyor, ancak uyanınca ve farklı bir yerde olduğunu görünce ne yapıyor dersiniz, ağlamaya başlıyor. Git-gel-yatır-kaldır derken, bazen pes edip, uyuyabilmek için yanımıza alıyorum. Yanımızda daha uzun uyuyor, uyansa da bizi görünce ve emince yeniden uykuya geçmesi uzun sürmüyor. Bir de şu büyüyen yatakların parmaklıkları biliyorsunuz kademeli, iyice haraketlenince mecbur yükseltiyorsunuz, yüksek şekildeyken uyuyan çocuğu içine koyabilmek epeyce zor: ) E alçak kalsın önce çocuğu yerleştir sonra yükselt derseniz, o sesten bile pırt gözünü açar kendisi ki, eskiden yanında müzik çalsa, bağıra bağıra konuşsanız da uyanmazken : ) Böyle komik detaylarla uğraşıyorsunuz yani. Ve bu minik mucizeler asla sizin planlarınıza uymuyorlar, ne isterlerse onu uyguluyorlar, aksine ısrarcı olunca başlıyor huzursuzluk. Mesela yemek yeme sırasında, o anda reddediyorsa hemen bırakıyorum, bir süre sonra deniyorum yiyebiliyor. Uyku için de bunu mu yapmalıyım bilemedim. Yani belki şu an ne yaparsam yapayım odasına alışmayacak. Gerçi ben hiç hazır değilmişim odamdan ayırmaya, odasına yatırınca rahat uyuyacağız diye düşünürken, aksine hem gidip gidip bakıyorum, hem de özlüyorum, yanımda mis mis uyurken.  Bakalım bu konuda ne aşamalar atlatacağız ve ne kadar sürede!

Müzikle coşma hali devam ediyor, daha da çoğaldı, birşeylerle uğraşırken müzik açtığımda direk gülmeye başlayıp yanıma geliyor oynayalım diye : ) Ona hatıra olsun ve unutmayalım diye yazmadan edemeyeceğim, favorimiz Gülşen-Yatcaz Kalkcaz : ))
Yürüme isteği de çoğaldı, kucakta ve yerde durmuyor, elimizi kaptığı gibi atıyor kendini, tutup yürütüyoruz ama bu süreç çok zor, yürüteçte de durmuyor çünkü. Ancak evde tek isek ve işimiz varsa güvenlik açısından bırakıyoruz. Diğer zamanlarda ancak çok değişik şeylerle oyalamak gerekiyor ya da yürütmek. Oyuncaklarıyla pek haşır neşir değil.

Büyüdükçe daha zor olacak diye düşünenlere söylüyorum, inanın öyle değil, evet her dönemin zorluğu var ama büyüdükçe daha keyifli ve kolay oluyor emin olun. Onun sizi anladığını, gözlerindeki heyecanı, isteği, size daha çok bağlanmasını, gelişimindeki minicik bir gelişmeyi gördükçe yaşayacağınız mutluluk tarifsiz, sonsuz. Tamam ilk zamanlar hareket etmiyor, gaz problemi de yoksa genelde emip uyuyor ama zaman ilerledikçe bağınız daha da kuvvetleniyor. Aman yerde ufacık bir şey, leke olmasın diye çırpınan ben, o mama sandalyesinde oturup, kendi kendine yemeyi öğrensin, eğlensin diye eline verdiğim şeyleri vıcık vıcık yapıp, etrafa saçarkenki keyfimi gerçekten anlatamam size, sonrasını temizlemek 5 dk.ama onun mutluluğu ve size kattığı o kadar değerli ki..

Bu ay bildiğiniz gibi Babalar Günü’ydü, babacığımıza ilk hediyemizi aldık, aslında ilk denmez, hamileyken de baya anlamlı bir hediye hazırlamıştım. Ve Melis’im ilk kez dedesiyle tanıştı, babacığımı ziyaret ettik. Aslında benim cesaretim yoktu ama görsün de istiyordum.. Dedesi her ne kadar uzaklarda bizi izlese, korusa da, daha bu dönemlerden onu çok iyi tanıyarak, severek büyüyecek kuzucuğum. Bunun için elimden gelenin çok çok fazlasını yapacağım. Zaten ilk kelimesi de dedeydi pıtırcığımın. Mekanında huzurla uyusun, ........

Bundan sonra aylık yazılar değil, ara ara neler yaşadık, neleri kullandık, neler yapmalı, paylaşacağım.
Ayrıca doğum günü hazırlıklarımız ve doğum günümüz ile tatil maceralarımızı da keyifle yazmayı umut ediyorum : )


Sevgiler.







9 yorum:

  1. Maşallah! Zaman nasıl da hızlı geçiyor değil mi? Şimdiden doğum gününü kutlarım :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Allah nazarlardan korusun minik kuzunu....Çok güzel.Maşallahhhh...

    YanıtlaSil
  3. inanmıyorum yaa bazen, senin hamilelik yazılarını okuyordum, şimdi ufaklık büyüdü de yaşına girecek.Hiç düşünme her yaşın ayrı bir zorluğu var, biz ne istersek ne yaparsak yapalım onların istediği gibi oluyor herşey.Doğal bir içgüdü ile kendilerine en uygun olanı seçip bize uygulatıyorlar :) bu arada ben emzirmeyi bırakacağım zaman odasını ayırmıştım, 18 ay gibi, hem daha aklı başında oluyor hemde gece sürekli diğer odaya geçmek zorunda kalmıyorsun.birde sizinle uyumak istiyorsa bu kendini böyle güvende ve mutlu hissettiği içindir :) Son olarak tatil konusunda güneşlenemeyeceğini, rahat denize giremeyeceğini bilerek gidersen sorun olmuyor :) eğlenceye çevirmek sizin elinizde :)

    YanıtlaSil
  4. @hanhildem @Selin Gencer

    Çok teşekkür ederim ikinize de, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. @emreyle hayat ne hızlı aktı zaman değil mi : )
    içimi rahatlattı cümlelerin. en güzeli ısrarcı olmamak.. tatil konusunda da beklentileri en aza indirip gitmek en mantıklısı, fazlası olursa da sürpriz olur böylece;) çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. şimdiden kutlarım Melis'in ilk yaşını
    tatil için diyeceklerim şunlar
    bilinir ki hiç bir bebek diğerine benzemez
    bence iyi düşün herşey iyi olsun.
    Mutlaka yorgunluk olacaktır dönüşte. Yol yorgunlu olsun o da :)
    iznin bitiyormuş. seni çok iyi anlıyorum
    bende kızım için istifa edip onun büyümesine tanıklık etmek istedim. bir süre de olsa bu çok güzel birşey...
    hayırlısı olsun herşeyin

    YanıtlaSil
  7. İlk senenin bocalamaları geride kaldı bundan sonrası için kendini daha rahat hissedeceğini, anneliğine olan güvenin daha da artacağını söyleyebilirim .. İlk yaş günü ayrı bir olay hem duygusal hem heyecanlı hemde türlü türlü sevimli detayın içinde yüzeceğin bir organizasyon.. Maşallah Melisciğe... Tatil olayına gelirsek benim içinde tam bir muamma ilk defa 3 kişilik çekirdek aile olarak tatil yapacağız Allah yardımcımız olsun :)))

    YanıtlaSil
  8. Melis için hazırladığımız doğum günü partinizi merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. @Funda Semerci
    Çok keyifliydi, yakında paylaşacağım : )

    YanıtlaSil