İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

28 Ocak 2015 Çarşamba

Anneanne Sevdası...

Annem çalışan bir anne olmadığı için anneannemle Melis gibi fazla ve uzun paylaşımlarımız olmadı ama sevgisi bambaşkaydı, tam bu sıralarda rahatsız olması içimi burkuyor, hep daha sık gidip görmek istiyorum.

Yemekleri bile farklıydı sanki, canımız birşey istiyorsa o yapsındı, haftasonları orda kalınsın, bize hep bisküvili pasta yapsın vs.. :) Hatta Melis hep annemin köftesini yer, ben yapınca yemez, ben de derim benim anneannem seninkinden güzel yapıyor diye :) ..

Eskiden hiç aklıma gelmezdi ama Melis’ten sonra, bana bişey olursa Melis ne yapar korkusu vardır hep içimde bir yerlerde. Bana çok bağımlı olması da korkutur, bazen babasıyla birlikte uyusun diye, uyku aşamasında babasına devrederim ve buna benzer şeyler.. Bilmiyorum paranoyakça gelebilir size belki ama maalesef engel olamadığım düşünce ve hisler. İnsan yaşadıkça anlıyor hayatta hiçbirşeye çok bağlı kalmamak, birşeye kendini çok alıştırmamak gerektiğini..

Melis çok şanslı, ona karşılıksız sevgisini veren, ne istese anında yapıveren, fedakar bir anneannesi var. İlişkileri gün geçtikçe güçleniyor ve bu beni nasıl mutlu ediyor tahmin edersiniz.

Değişik bir oyun oynuyorsak ya da farklı bişey yapıyorsak, hemen anneannesini çağırıyor gelip görmesi için. Gece uyuyacağı zaman benimle vakit geçirdikten sonra, anneanne beni uyutsun, anneanneyle birlikte uyucaz diyerek kaçıveriyor yanımdan. Yemek yerken, anneanne de yiyecek demeden başlamıyor. Akşamları belli bir saatten sonra anneanne dinlenecek odasında diyoruz ama anlayan kim:) Yanında bitiveriyor bir süre sonra.. Annemin bu aramızda kimseye söyleme dediği şeyleri asla söylemez mesela:)



Anneme olan bağımı çevremdekiler bilir, tüm detayları düşünürüm ona dair, önceliğim hep odur, 2008 yılında geçirdiği rahatsızlık hayatımda yaşadığım 2. büyük travmadır, şükür ki atlattık ve iyi, en önemlisi bu. Ve Melis’in de ona hayat kattığını gözlerinde görmek, bambaşka..

Dileğim; anneannesiyle geçirdiği her anı hep hatırlasın, kıymetini bilsin.. Ben bunun için elimden geleni yapacak, ona güzel anılar biriktirmeye devam edeceğim.

Melis de malum Yengeç kızı, yengeçlerin anne düşkünlüğü de ayrıdır, bilirsiniz. Ama o kadar düşkün olmasın diyorum bi yandan yaa, ileride çok zor hislerle boğuşur yavrum yoksa..


Başımızdan eksik olmasınlar, mutlu ve sağlıklı olsunlar...







27 Ocak 2015 Salı

Rainbow Parti ve Oyun Evi


Haftasonu keşfettiğimiz ve inanılmaz keyif aldığımız bu mekandan sizlere bahsetmesem olmaz :)

Çocuklarınız oyun odalarında eğlenirken, ister rahat rahat kahvaltı yapabileceğiniz, ister birşeyler içerek muhabbet edebileceğiniz bir mekan Rainbow.

                                          

Hijyenin önemli olduğu ve konuklara maximum ilgi gösterilen bu mekanda çocuklarınız için özel gün partileri düzenleyebilirsiniz. Her yaş grubuna uygun oyun odaları ve aktivite odaları mevcut.

Ayrıca Bahar Hn. oyun grupları için de yardımcı olacaktır. Haftada birkaç gün belli saatlerde çocuğunuz için burada vakit geçirmek eminim çok faydalı ve eğlenceli olacaktır.

Göktürk Merkez Mah. sakin bir sokakta yer alıyor, önünde kocaman bir park var. Ulaşımı çok rahat, zaten gitmeden Bahar Hn.ı ararsanız, tarifiyle bulmamanız mümkün değil:)

Özetle biz çok sevdik, fırsat buldukça oradayız, sadece kış için düşünmeyin, yazın da çocukların vakit geçirebilecekleri bir bahçesi de var, tabi ki sizler için de geniş bir balkon..

Yukarda kahvaltımızı yaparken, aşağıda hepbirlikte söyledikleri şarkıları dinlemek harikaydı. Mekanda çocukları izleyebileceğiniz bir kamera da var ama inanın ilk başlarda şöyle ne yapıyorlar diye bakıyor sonra unutuyorsunuz, Bahar Hn. inanılmaz ilgileniyor kuzularla.

İşine özen gösterdiği, keyif aldığı çok belli, bu güzel gün için eşi ve Melis'in "abi nerdee" diye sürekli çağırdığı sevimli oğluyla birlikte Bahar Hn.'a tekrar çok teşekkür ediyorum.

Faaliyer Alanları;
Doğum Günü Partileri
Saatlik Oyun Alanı Kullanımı
Oyun Grupları
Özel Gün Partileri
Haftasonu Kahvaltısı
Mekan Kiralama
Aktiviteler (Dans, yoga, atölye çalışmaları vs).

İletişim:
0212 - 322 85 29
0535 - 414 45 50

www.rainbowoyunevi.com
Facebook : Rainbow Parti ve Oyun Evi Göktürk
Instagram : rainbowpartigokturk

Buyrun mekandan ve 25 Ocak gününden kareler;

















19 Ocak 2015 Pazartesi

Ahşap Harflerimiz

Odamızdaki ahşap harflerimizi soranlara;



Hemen Ballidu'yu takibe alınız : )

Sevgili Ayla'ya Melis henüz doğmadan heyecanla yapırdığım harfler, odamızın ilk dekoru..

Renkler, tonları, şekiller, boyutu derken defalarca yazışmıştık, meraktan çatlıyordum, çok önemliydi benim için. Çünkü doğuma bir hafta kala olan hamile fotoğrafı çekimine yetişmeliydi, çekim Melis'in odasında olacağı için mutlaka fotoğraflar içinde yer almalıydı derken yetişmedi ama fotoğrafı yetişince, albumde yer aldı : )

En yakın arkadaşımın oğlu Ali Sarp'ın doğum gününde nasıl bir hediye alsam diye çırpınırken yine Ballidu yetişti ve bir odaya daha renk kattı. Sonrasında 5 arkadaşım için de sadece renkleri, konsepti söyledim, harika harfler hazırladı gerçekten. Yaptıklarının hepsinin birbirinden güzel, kaliteli, capcanlı olduğunu hesaplarını inceleyince anlayacaksınız..

Yaptırdığım harfler içinde fotoğrafını bulduklarım bunlar:) Çeşitleri instagram ve facebook sayfasında var..





Hem kendi çocuklarınızın odası, hem de sevdiklerinize istediğiniz boyut, renk ve konseptte dekoratif, kalıcı bir hediye almak isterseniz;

http://www.ballidupartievi.com/
https://www.facebook.com/Ballidu
http://instagram.com/balliduu

Ayrıca Ataşehir'de henüz ziyaret edemediğim bir parti evi olarak da devam ediyor.. Doğum günü mekan arayışında olanlar inceleyebilir.


Sevgiler.

16 Ocak 2015 Cuma

Acıbadem Copy Center

Yakın bir arkadaşım sayesinde tanıştım bu baskı merkeziyle..

Sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü benim gibi özel gün süslerinizi kendiniz yapmayı seviyor ve hem kaliteli, hem uygun bir baskı merkezi arıyorsanız, daha fazla araştırmayın diye..

Basılacak dökümanlarınızın ebatları, görsel kalitesi, değişiklikleriye hızlıca ilgilenip, gerektiğinde çözüm buluyor ve kapınıza ertesi gün gönderiyorlar. Mutlaka oraya gitmeniz gerekmiyor..

Melis'in ve arkadaşımın kızı Irmak'ın doğum günü için hazırladığım görselleri ne için kullanacağımı söylememem yetti, ölçüyle uğraşmanıza gerek yok.. Su şişesi etiketleri, kürdan süsleri, dekoratif bayraklar gibi ...

Baskı çeşidini de seçebiliyorsunuz, mesela poster için parlak kağıt, kavanoz kapak süs için mat kağıt gibi..

Aşağıda yaptığım birkaç örneği paylaşıyorum.

Talebiniz halinde Acıbadem Copy Center ile irtibata geçebilirsiniz.






Bunlar da Irmak'ın diş buğdayı için yaptıklarım;







Melis 30 Aylık

Her büyüme döngüsüne ait yazdıklarım o kadar kıymetli ki benim için. Her seferinde Melis’in bir gün bunları okuduğunu düşünüyorum, ne çok olacak ilk yıllarına ait kendi hakkında bilecekleri..

2.5 yaşını doldurdu artık pıtırcık. Adını sorduğunuzda hemen soyadıyla birlikte söylüyor, pıtırcık da onunla o kadar özdeşleşti ki, arada da ben pıtırcığım diyor: ) O konuştukça, biz mest oluyoruz, net kelimeler kullanıp, çok güzel ifade ediyor artık ve bu olay çat diye oluyor, yani aman konuşmuyor hala, hık mık diyor diye endişelenmeyin. Her çocuk farklı işte..

Geceleri uykuya geçmesi o kadar uzun sürüyor ki.. Onun kendi yatağında önce yanyana yatıyoruz, genelde gün içinde etkilendiği şeyleri anlatıyor defalarca, sonra anne ben senin kucağında yatacağım diyor, bir fasıl böyle geçiyor, sonra anne beni salla, anneannem beni uyutsun, anne senin yatağında yatalım, anne yanyana yatalım şeklinde uzayaan bir durum bizim uykuya geçme süreci. Tabi bunun sonunda halimi düşünün.. Kendi yatağında uyumaya alıştırmıştık, yani o inatla kalkıp gelse de, ben geri götürüyor, uyutup tekrar dönüyordum. Ama bu sıralar mümkün değil, çünkü anne seninle uyuyacağım diye tutturup, sıcacık sarılınca, mis kokusunu bırakabilmek mümkün mü ? Durum böyle olunca ve bu cadı üzerini bile örtmeyince, bu sefer biz perişan uyuyoruz.. Ha, bir de gece o karanlıkta odasında yorganını ve yastığını eline alıp dayanıyor bizim yatağın başınaJ

Anneannesiyle ilişkisi bambaşka.. Herşeyi illa ki ona da gösterecek, oyun oynadığımızda da anneanne gel bak ne oynuyoruz, yemek yerken, anneanne de yesin gibi.. Anneciğim gün içinde yorulduğu için bari akşamları keyif yapsın diye uğraşırken, bu bıcırık pek izin vermiyor. Gündüz dışarı çıkalım diye tutturuyor, gittikleri yerleri de bize anlatmıyorlar, sırmışJ Varsın söylemesinler, yeterki anneannesiyle bir sürü anısı olsun, onu çokk sevsin...

Babasını sakalları var ise öpmüyorJ Bazen sadece babasıyla kalmaları için yalnız da bırakıyorum. Şükür ki, ilgili yani herşeyiyle ilgili, asla oflayıp puflamayan bir babası var. Haftasonu birlikte çıktıklarında hiç aklım kalmıyor bu yüzden, biliyorum ki benim kadar detayı düşünüyor. Bunu yapmak lazım mutlaka, çünkü size bağımlı olunca, yalnız kendinize vakit ayıramıyor olursunuz. Akşamları yine de hep benimle oynamayı tercih ediyor, bu biraz yorucu oluyor.. Babayı dahil etsek de bazı zamanlar, hayır anne gelsin diye tutturabiliyor. Sanırım haraketli, müzikli, hoplamalı zıplamalı oyunları ben oynattığım içinJ İnanın terapi gibi, akşam onca yorgunlukla eve gidince, size sarılan, annecim çok özledim diyen bir bıdığın mis kokusunu içine çekince, geriye ne kalır ki ?

Bu sıralar anneanne gelmesin, annecim sen işe gitme demeye başladı.. Hep korktuğum şeydi bu, sabahları peşimden ağlamıyor, gitme demiyor diye seviniyordum açıkcası, ne yaparım ya öyle derse, dayanamam diye.. Gece bir türlü benden ayrılamayışları da bu özlemden, biliyorum. Çok garip bişey, çok başka bir bağ..

2.5 yaş kontrolümüze gittik bu ay.. Özellikle kan tahlilleri yaptırmak istedim, doktorumuz da genel bazı tahlilleri yaptı, bir sorun çıkmadı şükür. Sadece D vitamini biraz sınırda olduğu için, bunun takviyesine başladık.. Son aşısını oldu.. Ortalığı yıkacak derken, sesi çıkmadı, kan alınırken de ağlamadı, çok şaşırdıkJ

Geçmiş yazılarımdan hatırlarsınız, 1 yaşından sonra iki kez balık yedirdiğimiz gün zehirlenmişti. Balığa ara vermiştik. Aylar sonra tekrar denediğimizde de bu sefer o istemedi, ağzından çıkardı sürekli. Yine aylar sonra denedik ve yediii. Buna o kadar sevindim kii, tahmin edersiniz. Artık balık da yiyor. Geriye yoğurt ve peynir kaldı. Bunlar asla yemedikleri.. Birşeyin içine de katsak asla yemiyor, bakalım belki bir zaman aşarız..

Müzikle arası inanılmaz iyi, akşamları müzik seansımız var bu yüzdenJ Bayılıyor oynamaya, hatta şarkıları söylüyor sözde sürekli ağzını oynatıp.. Mikrofonu eline alıp bir hareketlerJ

Kendi kendine telefonla konuşuyor, nasıl neler anlatıyor, nasıl bir hayal gücü bunlardaki yahuJ Bazen gizlice kameraya alıyoruz. Gelecekte izleyip çok eğlenecekJ  Bir dünya fotosu videosu var, ödüm kopuyor bir gün birşey olur diye bunlara, sürekli yedekliyorum. Hatta onların bile yedeğini almalı mı ?

Haftaiçi dışarda çok vakit geçiremediğimiz kuzuyu, haftasonu nereye götüreceğimizi şaşırıyoruz. Tiyatro en sevdiği, şimdiye kadar kaç kere götürdük hatırlamıyorum bile. Son zamanlarda gittiğimiz Canım Kardeşim’i tavsiye ediyoruz. Çok eğlenceli bir oyun. Ayrıca Tiyatro Alkış’ın Pinokyo’suna da denk gelirseniz kaçırmayın. Eğer sonuna kadar oturup, izliyorsa, kış ayları için Tiyatro güzel bir aktivite.

Kendi yaşıtı arkadaşlarıyla güzel vakit geçiriyor, kendi aralarında konuşuyorlar, oyun kuruyorlar artık. Fazla vakit geçirirlerse sonlara doğru zıvanadan çıktıkları oluyor, oyuncak kavgası malum. Kendinden büyüklere ise bayılıyor, herşeyini gösteriyor onlara, oynamak istiyor sürekli.  Onunla saatlerce saklambaç oynayın sıkılmaz..

Çıplak dolaşmaya bayılıyor, üzerini çıkartıp çıplak ayaklarla dolaşacakmış, bunun kavgasındayız şu dönemlerde, defalarca giydiriyoruz, o yine soyunuyor. Yakın çevremden de çok duyuyorum bunu, öyle bir dönem herhalde..

Kıyafet beğenmiyor, kış günü yazlık şapka ile çıksın, evde kolsuz montlarını giysin, yazlık şortlarını gitsin, üstüste giyinsin gibi çıldırtıcı istekleriyle boğuşuyoruz.  Bir gün son bulacaktır değil mi ?

Tuvalet eğitimine henüz başlayamadık, yani biz konuya eğilimliyiz ama o değilJ Yapmıcam, bez takıcam diyip geziyor, bazen oturmak istiyor, hadi diyoruz yapmıyor, ya da oyun haline getiriyor. Bu sıralar ona bak şöle şöle vs vs .. anlatıp, sana piyona alacağız diyoruz bakalım. Tuvalet kitabı ve stickerları, teşvik edici şeyler de var ama hiçç istek yok. Malum kış ayındayız diye ısrar etmiyorum. Ama Nisan-Mayıs aylarında öyle ya da böyle başlayacağız. Bu konu da kafamda emzirmeyi bırakmak kadar büyük. O kadar korkarken çok kolay olmuştu vedalaşması, umarım bu da öyle olur. Önerilerinize açığım, bu gibi inatla geçiş yapmak istemeyen örnekler varsa elinizdeJ

Yemek konusunda sorun yaşamıyoruz genel olarak, yemek yiyor ama zor yiyor. Sevgili doktorumuz her ne kadar, oyunla yememesi lazım, yemiyorsa bırak dese de, maalesef durum öyle olmuyor. Kahvaltı yapmıyor denecek kadar az. Öğle yemekleri iyi, akşamları bazen zorluyor. Yani mutlaka oyunla, birşeyle oyalanarak yiyecek, sevdiği bir yemek ise kendi yemek istiyor. Bu sıralar limona takıkJ sıkıp sıkıp içiyor, kabuklarını yiyorJ

Hayatımıza bambaşka renkler katan, bana sabırlı olmayı, en sinirli olunan anlarda sessiz kalmayı öğreten, uzun süre uzağında duramadığım, bazen o büyüdükçe küçüldüğümü hissettiğim, aşktan başka hislerle içimi tazeleyen, kokusuyla huzur dolduğum Melis’imizle devam ediyoruz büyümeye..

Yeni bir paylaşımda buluşmak üzere.

Sevgiler.


Birazcık foto..










14 Ocak 2015 Çarşamba

Möller's Omega3

Geçtiğimiz haftalarda bana ulaşan güzel bir paket ve içeriği hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Öncelikle Farmavita İlaç ve Frutation'a bu sürprizleri için teşekkür ederim: )



Balık sevmeyen ve bir yaşından önce iki kez balıktan zehirlenen Melis için bu büyük vitamin eksikliğini nasıl kapatırız diye araştırmaya başlamıştım ve doktorumuzun da önerisiyle Omega3 kullanmaya başlamıştık. Şimdilerde balık yemeye başladı ve artık yan etki yapmıyor, bu bizim için büyük bir mutluluk: ) Biliyorsunuz her ne kadar balık yağı kullanılsa da yerini tutmuyor.

Möller's ile tanıştığımızda ilk tereddütüm her yaş grubunda kullanılıp, kullanılmayacağı oldu. Bu konuda firmanın detaylı yorumu içimi rahatlattı. Möller's 4 haftalık bebeklik döneminden itibaren her yaşa uygun bir ürün. Sadece dozları iyi bilmek gerekiyor. 4 yaş altına 2.5 ml. 4 yaş üzerine ise 5ml. önerilmekte. Sadece Bakanlık tarafından tüm takviye edici gıdalar için çıkartılan bir kural gereği firmalar bu konuyu açık bir şekilde belirtemiyorlar.

Möller's ile ilgili detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.




Avrupa’nın güvenilir ve lider balık yağı markası Möller’s Omega 3, içeriğindeki yüksek Omega 3 yağ asitleriyle bağışıklığın korunmasına yardımcı oluyor. Norveç’te üretilen 160 yıllık balık yağı markası Möller’s Omega 3, karışık meyve tadıyla çocuğunun bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve hastalıklardan korumak isteyen, ancak balık yağı içirmekte zorlanan ailelere de çözüm oluyor.

Möller’s, havaların soğumasıyla birlikte çocukların bağışıklık sistemini Omega 3 şurubu ile destekleyecek. İçeriğindeki yüksek Omega 3 yağ asitleriyle bağışıklığın korunmasına yardımcı olan Möller’s Omega 3, tatlandırıcı, şeker veya kimyasal aroma içermiyor. Möller’s Omega 3, sevilen “tutti frutti” (karışık meyve) tadıyla da, çocuklarına balık yağı içirmekte zorlanan ebeveynlere büyük kolaylık sağlıyor.

“International Taste & Quality Institute” tarafından ödüllendirilen Möller's Omega 3, lezzetli tadının yanı sıra güçlü içeriği ve yüksek ürün kalitesiyle de ön plana çıkıyor. 250 ml’lik cam şişesiyle tüm eczanelerde satışa sunulan Möller’s Omega 3, bir tatlı kaşığında 1200 mg. Omega 3’ün, 600 mg’ı. DHA ve 400 mg’ı. EPA olan yağ asitlerinin yanı sıra A, D ve E vitaminlerini de içeriyor.

Mevsim geçişlerinde çocuklarda beslenme düzenine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirten Eczacı Aynur Yardımcı, Omega 3 şurubu kullanımıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Çocuklarda sıklıkla görülen bazı hastalıkların önüne geçmek, bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek için ebeveynlerin özellikle bu mevsimde daha seçici davranması gerekiyor. ABD’de Columbia Üniversitesi’nde yapılan araştırma sonuçlarına göre, her gün düzenli olarak A ve D vitamini içerikli omega 3 şurubu tüketen çocuklarda sıklıkla görülen solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıklarda azalma gözlenmiş. Norveç’te ise Norveç Beslenme Kurulu çocuklarda 4. haftadan itibaren temel yağ asitleri ve D vitamini açısından zengin olduğu için günde bir çay kaşığı A ve D vitaminli omega 3 şuruplarının tüketilmesini öneriyor. Besinlerle alınması gerekli olan Omega 3, maalesef ki günümüz şartlarında yeterli miktarda alınamıyor. Bu noktada ailelerin yardımına Omega 3 takviyeleri yetişiyor. Ancak ebeveynlerin dışarıdan Omega 3 takviyesi olarak kullandıkları şuruplarda da dikkat etmeleri gereken önemli hususlar söz konusu. Ürün içeriğindeki balık yağı ve yağ asitlerinin miktarı, ürünün güvenilirliği, kalitesi, saflığı, üretim yeri ve çocuklara içirmekte zorlanılmayacak tada sahip olmasına mutlaka dikkat edilmeli.”



BALIK TÜRLERİNİ KORUYOR
Eczacı Peter Möller’s tarafından 1854 yılında Norveç’te geliştirilen Avrupa’nın güvenilir ve lider balık yağı markası Möller’s Omega-3, “moleküler distilasyon” yöntemiyle saflaştırılarak yüksek kalite, saflık ve tazelikte korunuyor. Sürdürülebilir balıkçılık metodu uygulaması ile ‘Deniz Dostu’ (Friend of the Sea) sertifikasına da sahip olan Möller’s, balık türlerinin geleceğini koruyarak, çevreye duyarlılığını gösteriyor.

Daha fazla bilgi için:
Farmavita İlaç
Ecz. Aynur Yardımcı aynur.yardimci@farmavita.com.tr | Tel: 0216 450 01 23| www.mollers.com.tr
Twitter : Twitter.com/mollersomega3       Instagram : Instagram.com/mollersomega3
Facebook : Facebook.com/MollersOmega3Turkiye  Blog: Mollers.com.tr/blog