İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

3 Temmuz 2012 Salı

39. Hafta


39. Hafta
Son..

Hikayemizin, maceramızın sonuna geldik, ya da yeni bir maceranın başlangıcına diyebiliriz.

Melis’imiz 05.07.2012 Perşembe günü ( 38 + 5 ) dünyamıza katılacak hayırlısı ile..

Doktorumuza Salı günü muayene için gittik, geçtiğimiz hafta bahsettiğim gibi yüzü biraz ters pozisyonda hala, ayrıca çok da kilo almamış, son haftalarda hızlı ve çok kilo alması gerekirken, 2 haftadır içeride huzursuz ve sıkıntılı sanırım.. Normal doğum olmaz demiyorum, olur ancak 24 saat sürebilir, eğer doğum esnasında kafası dönmez ise forseps ile alabiliriz ve omuzu takılabilir, bunlar tabi ihtimal, dönerse sorun yok ama dönmezse bana küfredebilir ayrıca çok yorulup, perişan olabilirsin dedi Tansu Bey. Bunları destekleyici açıklamaları ile düşünüp, sanırım doğru kararı vererek, sezaryen olmasını istedik. Sonuç olarak normal doğum yapabileceğim düşüncesi, heyecanı ve isteği böylece son buldu. İlk gün çok etkilendim, tuhaftım, üzüldüm ama alıştım sanırım.. Yani sonuçta riske atarak beklemektense, sağlıklı olan doğum şekline karar vermek en mantıklısı.

Epidural olacak doğum ve Murat da yanımda olacak: ) Heyecanlıyız, karmaşığız, bekliyoruz..

Sabah hastanede olacağız, tetkikler ve yatış işlemleri için ve büyük ihtimalle Cumartesi Melis ile eve döneceğiz. İnşallah doğum sonrasında da çok acı çekmem ve miniğimle ilgilenebilirim. Gerçi Tansu Bey çok güveniyor bana:) Akşam koridorda yürüyen bayanlar arasında olacaksın ve sorun yaşamayacaksın diyor.

Bugün de evdeki son hazırlıkları, hastane çantasını düzenledik, annecim bizimle kalmaya başladı, ah o olmasa ben napardım ya..

Yarın ise kendimle ilgili son hazırlıkları tamamlayıp, eğer becerebilirsem güzel bir uyku çekmeyi düşünüyorum, son dönemlerde uyku sorunu yaşamadım ama ertesi gün heyecanı yakamı bırakmaz muhtemelen, sabah hepbirlikte Melis’i almaya gideceğiiiiiizz.

Aşağıda hamile foto çekiminden Ebru’nun gönderdiği bi fotoyu paylaşıyorum: ) Diğerlerini sonra getirecekmiş, doğum ve hastane fotoları ile yenidoğan çekimini tamamladıktan sonra..

Mübarek günde de geliyor kuzucuk, duaları bekliyoruz...

Bakalım gelişmeleri ve yaşadıklarımızı ne zaman yazabileceğim kimbilir, en kısa ve en müsait zamanda olacağı kesin, hiçbirşeyi unutmak istemiyorum çünkü, Melis’im ilerde tüm ayrıntıları gülümseyerek okusun...




1 Temmuz 2012 Pazar

38. Hafta


38. Hafta

Meliscimiz 2.944 gr. olmuş, geçtiğimiz haftalara göre az kilo almış:( İzne çıkmak yaramadı sanırım, şirkette sürekli tıkındığımdan mıdır nedir, gerçi evde de yiyorum ama tabi o kadar düzenli değil, doktorumuz yemekle ilgisi yok dedi ama yine de benim canım sıkıldı, sonuç olarak normal değerlerde haftasına göre.. Çatı muayenesi sendromunu da atlattım, çok kolay değil ama umduğum kadar zor da geçmedi, sorun yok müsaitmişim normal doğum için ama şöyle birşey var, oksiput porterior denilen bir duruş bozukluğu.. Melisimizin kafası aşağıda, ancak kafasının yönü biraz ters, doktorumuzun anlattığı ve internetten de araştırdıklarıma göre, bu şekilde normal doğum olursa, biraz zor olabiliyormuş, uzun sürebiliyormuş. Pazartesi günü yeniden kontrol edecek Tansu Bey, o yüzden net birşey söylemedi, hatta bence normal olur, kilosu iyi sen de müsaitsin ama yine de Pazartesi günü karar verelim dedi, yani az da olsa sezaryen olma ihtimali var. Biraz canım sıkıldı, kendini normal doğuma ayarlamış ve sezaryeni aklından geçirmeyen biri olarak ama düşününce sonuçta hangisinde Melisim sağlıkla gelecek ise, hangisi kolay olacaksa ikimiz için de o olsun.. Pazartesiyi iple çekiyoruzzz..

Bu hafta kuaför işlerimizi de hallettik, malum kaç aydır boyatmıyordum saçlarımı, bitkisel boya ile boyattım yine. Haftaiçi nasıl geçti yine anlamadım, umduğum gibi sıkıcı geçmiyor, arkadaşlarım geldi, uzun süredir görüşemediğim Esracım geldi, uzun uzun muhabbet ettik, hatta gelmişken o akşamki fotoğraf çekimine de hazırladı biraz beni saolsun:)

Akşam geçen hafta bahsettiğim hamile çekimi için geldi anlaştığımız fotoğrafcı Ebru Akarsu.. Melis in odasında çok güzel kareler yakaladı, çok eğlendik, kıayfet giy çıkar poz ver, onu da çek bunu da çek derken.. Albüm örneklerini de getirmişti, ona sonra karar vericez, umarım doğum fotoğraflarında sorun olmaz, çünkü normal doğum olursa ya yetişemezlerse diye korkuyorum biraz..

Haftasonuna doğru İlknur’um geldi, gelecek hafta tatile çıkacak yani doğumda burda olmayabilir:( Bu yüzden üzgünüz biraz ama yapacak da birşey yok, Melis tam tatil zamanı gelmeyi tercih etti:) Teyzesi gelince görecek onu, kimbilir belki o buralardayken geliverir.. Kayra’yı sevdik, öptük, paraladık bolca, inanılmaz bir bebek yaa, yersiniz, pozitif enerji saçıyor resmen..

Kısa sürede çok çok özlediğim, benim için iş arkadaşından öte olan Derya’larım geldiler:) Can’ın sevimli haliyle eğlendik, orasını burasını, tombik ayaklarını sıktıkJ, biraz sohbet vs. derken geçtiğimiz ay doğum yapan arkadaşımız Pınar’ı ve dolayısıyle Maya bebişi ziyaret ettik, doğum fotoğraflarına baktık, geleceğimi izledim birazcık, yakın zamanda aynı modda olacağım ben de.

Azıcık tedirginlik var, korku, merak hepsi birarada, bazen gergin, bazen aşırı duygusal, bazen duygusuz daha doğrusu nötr durumda dolanıyorum, anlatmakta zorlandığım tuhaf bir ruh hali değişkenliği, endişeler.. Sona yaklaşıyoruz, bilmediğim, tahmin edemediğim bir deneyimi yaşayacağım, garip.. Sanırım doğuma Murat’ın da girmesini istiyorum artık. Gerçi eğer sezaryen olursa epidural yaparım ve yanımda olur ama normal olursa asla diyordum, biraz da Pınar’ın doğum fotoğrafları ve eşinin doğum macerasını anlatışındaki o hisleri beni etkilemiş olmalı ki, normal doğum da olsa girsin yanımda olsun istiyorum, görmeli, yaşamalı o da.. Hem hakkı, o da istiyor hem de sanırım anlatmakla olmaz, ikimiz de şahit olmalıyız Melis’in aramıza katılışına..

Haftasonu Melis’in son eksiklerini tamamladık, bezlerini aldık mesela:) Belki de başbaşa bu kadar uzun ve özgür son alışverişimizi yaptık kocimikle. Bundan sonra Melis de olacak yanımızda ya da anneannesinde olsa da, ona bir an önce kavuşmanın telaşıyla haraket edeceğiz, akla gelmez detaylar sarmaya başladı düşüncelerimi sanırım:)

Bu yazıyı yazdığım şu saatlerde pek bir heyecanlıyı, detayları gelecek hafta paylaşabileceğim bir yarını bekliyoruz, belki son muayene, doğum şekline de karar vermiş olacağız..

Hayırlısı, hayırlı zamanda, hayırlısıyla inşallah...