İsim:

Email: *

Mesaj: *

İsim:

Email: *

Mesaj: *

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Süt Mevzuu !!!


Süt Mevzuu !

Doğum öncesi, hamilelik döneminde süt ve emzirme konusunda hiçbirşeyi merak etmedim, okumadım, sormadım desem yalan olmaz. Şimdi anlıyorum ki asıl konumuz buymuş! Herkesin geçtiği yollardan biri, acaba yetiyor muyum endişeleri, ne yesem artar, daha da fazla olsun, ne kadar süre emzirmeliyim gibi birçok şeyi merak etmeye fakat araştırmaya fırsat bulamamaya başladım. Etraftan duyduklarım ve doktorumuzun önerdikerine saldırmaya başladım resmen.

Öncelikle kuru dut arayışına girdik, mevsim dolayısıyle bulamadık önce, tam bu sırada bir arkadaşımız ziyarete elinde Çanakkale’den gelen has erik kompostoları, gerçek organik kuru incirler, kuru dutlar, bitki çayları ile geldi, gözlerim parladı ve nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim, ki hala ne desem az. Öyle makbule geçti ki ve o kadar değerliydi ki hepsi, birçoğunu tükettim bile:) Kuru dutlarım bitince koşa koşa Malatya Pazarı’ndan yenilerini almaya gittik.

Hurmanın süt artırdığına dair inanışlar var, e ramazan ayı malum evden hurma eksik olmayınca, aklıma geldikçe tüketmeye başladım.

Dereotunu sevmem ama çok etkiliymiş bu da, sabahları peynir ile yemeye çalışıyorum.
Tahin helvasını da test ettim, deneyin:) 

Kuru incirden kendimce reçel yaptım, süper değil ama fena olmadı:)  Çekirdekli kırmızı üzüm de yenmeli, özellikle çekirdekleri faydalıymış..

Hipp ve Humana’nın çaylarını içiyorum, rezene, melisa gibi karışık bitki çayları da var bunları kaynatıp içmek daha iyi aslında, arada yapıyorum.

Yeşillik ve baklava da süt yapar diyorlar, düzenli olmasa da yemeye çalışıyorum.

Normalde bayıla bayıla yediğim ama hamileyken nefret etme derecesine yaklaştığım bulgur ile yeniden haşır neşir olmaya başladık, herşey süt için:) 

Daha aklıma gelmiyor, sizin önerileriniz varsa çok sevinirim. Yenilerini öğrenirsem çok mutlu olurum, uygulamaya hazırım.

Ayrıca süt üşütmek ve süte geçenler ile ilgili derin araştırmaları olanlar varsa da paylaşır mısınız. Mesela saç boyası, herkes farklı birşey diyor, internette de net bilgi yok, emzirirken de bitkiselle mi devam etmeli? Süt üşütmek diye birşey var mı gerçekten? Özellikle bunu duymaktan bıktım desem:) Melis ne zaman birazcık kussa, ya da vs. sütünü üşüttün deyip, soğuk su bile içirmeyen bir annem var:)  
Eskiler doğru der gerçi değil mi, inanmak mı lazım. Canım annem, sen gel bizimle kal yeter ki..

4 yorum:

  1. Merhaba, hemen ekledim:)
    Kisa surede okuyacagim,keyifli bir bloga benziyor..
    Tesekkurler..
    Gorusmek uzere;)

    YanıtlaSil
  2. öncelikle bebeğinizi sağlıkla mutlutlukla büyütmenizi dierim.

    Süt mevzu olunca yazmadan duramadım.22 aylık olan kızını hala emziren bir anne olarak söylemeliyim ki işin anahtarı İSTEMEK. eğer yavrunuzu emzirmek istiyor ve bundan mutluluk duyuyorsanız uzuuun dönem emzirecek ve bu hayli hayli evladınıza yetecektir. Benim sütümü tabiri caiz ise fışkırtanlar yukarda da bahsettiğiniz bulgur, baklava, dereotu, su, su, su :)

    sevgiyle takip edeceğim bende sizi ..,,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim faydali yorumlariniza..haklisiniz isin sirri inanmaktan geciyor:)
      Umarim uzun sure anne sutunu sever melisimiz

      Sil
  3. merhaba blogunu yeni keşfettim
    benim de stil blogum var
    üyenim
    ben de beklerim bloguma
    sevgilerr
    D.

    YanıtlaSil